Connect with us

Μηχανοκίνητα

Ο Verstappen ζητά να μεταφερθουν οι Ασιατικοί αγωνες μαζί στην F1 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, είπε ότι οι τρεις ασιατικοί αγώνες του αθλήματος θα πρέπει να τεθούν πίσω σε μια προσπάθεια να εξορθολογιστεί το αγωνιστικό ημερολόγιο.

Η μεταφορά αυτών των τριών αγώνων μαζί σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των φορτίων της F1 μπορεί τώρα να ταξιδέψει απευθείας από την Αυστραλία στην Ιαπωνία και στη συνέχεια στην Κίνα, μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος.

Ωστόσο, παραμένει ένα κενό εβδομάδας μεταξύ καθενός από αυτούς τους τρεις αγώνες, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιωτικού προσωπικού του αθλήματος θα επιστρέψει στην Ευρώπη μεταξύ κάθε αγώνα.

Ο Verstappen πρότεινε ότι τα Grand Prix στην Κίνα και την Ιαπωνία θα πρέπει να διεξάγονται τα διαδοχικά Σαββατοκύριακα μαζί με το Grand Prix της Σιγκαπούρης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

«Το μόνο [άλλο] πράγμα, ίσως, είναι να βάλουμε τη Suzuka και την Κίνα μαζί, θα είναι μια καλή ιδέα για το μέλλον και, στη συνέχεια, ίσως να προσθέσουμε και στη Σιγκαπούρη».

Τα τελευταία χρόνια, η F1 έχει μιλήσει για την ανάγκη μείωσης των μετακινήσεων μεταξύ καθενός από τα 24 Grand Prix του αθλήματος, με σκοπό τόσο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της F1 όσο και την ελάφρυνση της πίεσης στο ταξιδιωτικό προσωπικό.

Ωστόσο, παραμένουν αρκετές φαινομενικά προφανείς συνδέσεις στο καλεντάρι της F1 που δεν έχουν γίνει, είτε για συμβατικούς είτε για λόγους κλίματος.

Advertisement

Must See

More in Μηχανοκίνητα