Τεχνολογία

Δικαστής απέρριψε την αγωγή του Χ κατά της ομάδας υπέρ της λογοκρισίας

Published on

Μια αγωγή που ξεκίνησε από την εταιρεία του Elon Musk, X, κατά του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους (Center for Countering Digital Hate-CCDH) απορρίφθηκε από τον αμερικανό δικαστή Charles Breyer. Η μήνυση κατηγορούσε την CCDH, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ότι είχε παράνομη πρόσβαση στα δεδομένα του X για να πραγματοποιήσει έρευνα, την οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν για να διατυπώσουν ισχυρισμούς για αυξημένη «ρητορική μίσους» και «παραπληροφόρηση» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Χ ισχυρίστηκε επίσης ότι το CCDH χρησιμοποίησε επιλεκτικά δεδομένα από την πλατφόρμα για να δημιουργήσει μια «εκστρατεία εκφοβισμού», απομακρύνοντας τους διαφημιστές και προκαλώντας σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Όμως ο δικαστής ερμήνευσε τη μήνυση κατά της ομάδας υπέρ της λογοκρισίας ως προσπάθεια του Χ να φιμώσει την οργάνωση.

Λόγω του νόμου κατά του SLAPP της Καλιφόρνια που αποτρέπει μηνύσεις με στόχο να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου, 0 δικαστής απέρριψε τη Δευτέρα (25/3) την υπόθεση που είχε καταθέσει ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Elon Musk κατά του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους, μιας ομάδας που παρακολουθεί την κλιμάκωση περιεχομένου μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλατφόρμα Χ, μετά την εξαγορά του Μασκ.

«Μερικές φορές είναι ασαφές τι οδηγεί σε μια δικαστική προσφυγή και μόνο διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές μιας καταγγελίας μπορεί κανείς να προσπαθήσει να υποθέσει τον αληθινό σκοπό του ενάγοντα», ανέφερε ο δικαστής Breyer. «Άλλες φορές, μια καταγγελία είναι τόσο ασύστολα και θορυβώδη για ένα πράγμα που δεν μπορεί να γίνει λάθος αυτός ο σκοπός. Η περίπτωση αυτή αντιπροσωπεύει την τελευταία περίσταση. Αυτή η υπόθεση αφορά την τιμωρία των κατηγορουμένων για την ομιλία τους».

Η νομική ήττα για τον Musk δεν προκάλεσε έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την αυστηρή κριτική του Breyer για την υπόθεση του Musk κατά τη διάρκεια της ακρόασης τον περασμένο μήνα. Ο Breyer ρώτησε τους δικηγόρους του ενάγοντα για τον λόγο για τον οποίο απέτυχαν να υποβάλουν αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς πίστευαν ότι οι αναφορές του CCDH ήταν λανθασμένα επιζήμιες.

Πηγή: reclaimthenet.org

Popular Posts

Copyright © 2023 Skygoal