Connect with us

Αγγλία

Η άνοδος της Clapton Community και το ντερμπι με την Clapton FC την νέα σεζόν

Στην σελίδα αυτή έχετε διαβάσει αρκετά για την Αγγλική non-league ομάδα Clapton Community Football Club. Η ομάδα ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2018 από υποστηρικτές της Clapton FC που ήταν απογοητευμένοι από την κακοδιαχείριση του συλλόγου, ο νεοϊδρυθείς σύλλογος ανήκει 100% στους οπαδούς της.

Τα σήματα των ομάδων. Πηγή:The Cold Εnd

Η πρώτη ομάδα έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα στην Middlesex County League (Division One (Central and East) την σεζον 2018-19 και Premier Division την σεζόν 2022-23), αλλά και μερικά τοπικά κύπελλα. Η ομάδα έχει επίσης και γυναικεια τμημα ποδοσφαιρου, αλλα και δυο αναπτυξιακές ομάδες σε άνδρες και γυναικές.

Οι οπαδοί της, αρκετά θορυβώδεις σε σχέση με τον σύγχρονο Άγγλο οπαδό, ακολουθούν τα πρότυπα των Ευρωπαίων Ultras έχοντας υποστηρικτές σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ειδικά σε Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία.

H Clapton CFC. Πηγη: Clapton CFC

Το καλοκαίρι του 2020, ο σύλλογος αγόρασε την ιστορική της έδρας, το The Old Spotted Dog στην περιοχή Forest Gate, το οποίο είναι και το παλαιώτερο γηπεδο ποδοσφαίρου στο Λονδίνο. Η Clapton FC, που έπαιζε από το 1888, έχασε την ιδιοκτησία της το 2018. Μπορείτε να διαβασετε την ιστορια του γηπέδου πατώντας εδώ. Η Clapton FC αγωνίζεται πλεόν περίπου 3,5 χλμ μακριά στο The Terrance MacMillan Stadium στο Plaistow.

H Clapton FC. Πηγη: Clapton FC

Την νέα σεζόν 2023-24, οι δύο ομάδες θα βρεθούν στην ίδια κατηγορία και θα έχουμε τα πρώτα ντέρμπι των δυο ομάδων, ουσιαστικά μιλάμε για έναν παραδοσιακό εμφύλιο και όχι ένα τοπικό ντέρμπι. Οι αγώνες είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν την προσοχή πολλών οπαδών του ποδοσφαίρου, όχι μόνο πάνω-κάτω στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία