Premier League

Η Έβερτον βρίσκεται στα πρόθυρα της πώλησης από, αμερικανικό επενδυτικό όμιλο, έναντι 600 εκατ λιρών!

Published on

Η Έβερτον είναι κοντά στο να πουληθεί σε μια συμφωνία αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων λιρών, θέτοντας τέλος στην οδυνηρή βασιλεία του Farhad Moshiri πίσω από τα κοντρόλ, αναφέρει η Daily Mail.

H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς αγωνίζονται για να σώσουν το νέο τους γήπεδο καθώς και το μέλλον τους στην Premier League.

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο 777 Partners, ότι είναι ο προτιμώμενος πλειοδότης, αν και οι πηγές επιμένουν ότι χρειάζεται η εγγύηση της Premier League προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώλησή. Η Έβερτον θέλει να γίνει η συμφωνία όσο ποιο γρήγορα γίνετε.

O Farhad Moshiri. Πηγή: PA

Ένας δεύτερος πλειοδότης, η MSP Sports Capital, παραμένει στο κυνηγητό και φαίνεται απτόητος να είναι το δεύτερο φαβορί. Κρίσιμη είναι η απαίτηση της επόμενης δόσης για την κατασκευή του νέου γηπέδου 505 εκατομμυρίων λιρών στο Bramley Dock. Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι υπάρχουν, αλλά, ο χρόνος δεν είναι αρκετός.

Ο Moshiri και τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες στο Γκούντισον Παρκ λόγω της εχθρότητας στο πρόσωπο του από τους οπαδούς της ομάδας. Ο Moshiri κατέχει το 94 τοις εκατό.

Η 777 Partners είναι μια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο από τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, αλλά και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορών και των ασφαλίσεων.

Ο όμιλος διοχετεύει μετρητά στις επιχειρήσεις και παρέχει τεχνογνωσία σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Μια τέτοια πρακτική είναι συνηθισμένη στις ΗΠΑ.

Επιχειρήσεις όπως η 777 φέρνουν τεχνογνωσία σε τομείς όπως ο εμπορικός και ο ψηφιακός, που αποτελούν μέρος ενός υπερβολικού σχεδίου για την αύξηση των εσόδων.

Το νέο υπό κατασκευή γήπεδο της Έβερτον. Πηγή: Getty Images

Με την Έβερτον να μετακομίζει σε ένα νέο γήπεδο –και τις ευκαιρίες που προσφέρει–, αυτή η τεχνογνωσία θα μπορούσε να είναι καθοριστική καθώς επιδιώκει να κερδίσει χρήματα σε μια νέα εποχή μακριά από το Γκούντισον Παρκ.

Ο επενδυτικός όμιλος έχει σε μερίδια σε Τζένοα, Βάσκο ντε Γκάμα, Σταντάρ Λιέγης και Σεβίλλη. Στον τομέα της αεροπορίας, εισήγαγαν μια νέα κατηγορία «ψηφιακών αερομεταφορέων χαμηλού κόστους».

Popular Posts

Copyright © 2023 Skygoal