Connect with us

Ιταλία

Η Ίντερ κέρδισε τον 20ο τίτλο της Serie A μετά και την νίκη στο ντέρμπι του Μιλάνου

Η Ίντερ κέρδισε τον 20ο τίτλο της στη Serie A τη Δευτέρα, επικρατώντας της Μίλαν με 2-1 σε ένα ντέρμπι που αποβλήθηκαν τρεις παίκτες στα τελευταία λεπτά.

Με ένα άνετο προβάδισμα 14 πόντων έναντι της δεύτερης Μίλαν και μόλις έξι γύρους απομένουν, η Ίντερ ήταν έτοιμη να εξασφαλίσει το Scudetto ακόμη και πριν το ντέρμπι, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της στο πρωτάθλημα του 2021. Μπαίνοντας στο ματς στο Σαν Σίρο, η Ίντερ είχε μια δυνατή ενδεκάδα με τους Λαουτάρο Μαρτίνεθ και Μάρκους Τουράμ να οδηγούν την επίθεση, ενώ η Μίλαν επέλεξε να καθίσει στον πάγκο του Ολιβιέ Ζιρού, τοποθετώντας τον Ραφαέλ Λεάο ως τον μοναδικό επιθετικό.

Οι Νερατζούρι, οι οποίοι είχαν προηγουμένως συντρίψει τους αντιπάλους της πόλης με 5-1 νωρίτερα στη σεζόν, άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό. Το κόρνερ του Federico Dimarco διώχτηκε επιδέξια από τον Benjamin Pavard προς τον Francesco Acerbi, ο οποίος έστειλε την κεφαλιά. Ο Λαουτάρο έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα λίγο αργότερα, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι από άστοχη θέση.

Η Ίντερ διπλασίασε το προβάδισμα αμέσως μετά το ημίχρονο με θεαματικό τρόπο, όταν μια μακριά μπάλα πάνω από την κορυφή βρήκε τον Τουράμ, ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.

Στη συνέχεια, η Μίλαν έριξε τον Ζιρού και τον Νόα Οκαφόρ για να ενισχύσει την επίθεση, και οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς στο 80ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Ματέο Γκάμπια αποκρούστηκε στο δοκάρι, πριν ο Φικάγιο Τομόρι τη βάλει με κεφαλιά στα δίχτυα.

Ο αγώνας πήρε φωτία στις καθυστερήσεις με τις αποβολές των Denzel Dumfries και Theo Hernandez από την Ίντερ και Μίλαν, αντίστοιχα, και αμέσως μετά αποβλήθηκε και ο Davide Calabria επειδή χτύπησε με αγκωνιά τον Davide Frattesi της Ίντερ.

 

Advertisement

Must See

More in Ιταλία