Connect with us

Europa League

Η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη 

Ο Δικέφαλος πλήρωσε την αμυντική του ολιγωρία στην άμυνα και οι Γάλλοι έφυγαν με το διπλό από την Αγία Σοφία. Η ΑΕΚ προσπάθησε, αλλά, δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λόπεθ. Αν και υπήρξε αρκετό πάθος, οι καλές φάσεις ήταν λίγες και από τις δυο ομάδες.

Στο πρώτο μέρος, η πρώτη φάση έγινε από τους γηπεδούχους στο 11ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά, δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε γκολ. Η Μαρσέιγ άνοιξε το σκορ στο 25’ με εκτέλεση κόρνερ, ο Αθανασιάδης έκανε κακή έξοδο και ο Μπεμπά με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Οι Γάλλοι απείλησαν ξανά με τον Μπεμπά στο 33’ όταν έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ χωρίς όμως να έχει επιτυχία. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στο πρώτο δοκάρι, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν αυτή ξανά που έκανε την πρώτη φάση στο 51’ με τον Λιβάι Γκαρσία χωρίς όμως επιτυχία, τέσσερα λεπτά αργότερα προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Γκατσίνοβιτς χωρίς όμως να μπορεί να παραβιάσει την εστία του αντιπάλου τερματοφύλακα, το ίδιο έγινε και στο 59’ με τον Μάνταλο χωρίς και αυτός να βρίσκει στόχο. Οι Γάλλοι απάντησαν στο 60’ και στο 62’ χωρίς επιτυχία και αυτοί. Η Μαρσέιγ έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 80’ με τον Βιτίνια όταν εκτέλεσε με ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξίο κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ απείλησε στο 90+1’ με τον Τσούμπερ μετά από εκτέλεση κόρνερ με τον Λόπεθ να απομακρύνει, οι Γάλλοι έκαναν το 2-0 στο 90+3’ όταν ο Βιτίνια έστρωσε στον Σαρ ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (81′ Γαλανόπουλος), Πινέδα (63′ Αραούχο), Άμραμπατ (76′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63′ Τσούμπερ), Μάνταλος, Γκαρσία (63′ Πόνσε).

Μαρσέιγ: Λόπες, Κλος (90+5′ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Εντιαγέ (86′ Μουρίγιο), Βερτού (90+5′ Ζιζό), Κοντογκμπιά, Χαρίτ (90+5′ Σογκλό), Κορέα (60′ Σαρ), Βιτίνια.

Advertisement

Must See

More in Europa League