Connect with us

Europa League

Ο Ολυμπιακός μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον βαθμό στο Λονδίνο

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά καλά στημένοι στο πρώτο μέρος και δεν έδωσαν την δυνατότητα στους γηπεδούχους που ήταν απειλητική να μετατρέψουν κάποια από τις προσπάθειες τους σε γκολ. Το γκολ των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος καθόρισε και τον νικητή του αγώνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να κάνει την πρώτη φάση στο 6’, και τον Αλεξανδρόπουλο που πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι παίκτες των ερυθρόλευκων ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Πακετά. Οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Πακετά τροφοδότησε τον Μπενραχμά στην αριστερή πλευρά, έκανε το φαλτσαριστό σουτ, ωραια απόκρουση από τον Πασχαλάκη. Η West Ham απείλησε στο 14’ και στο 17’ όταν πρώτα ο Αγκέρ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πασχαλάκης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. και μετά στην δεύτερη φάση όταν ο Μπόουεν πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, δεν απειλήθηκε ο Πασχαλάκης, ψηλά άουτ η μπάλα. Ο Αγκέρ απείλησε ξανά στο 24’ όταν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως αστόχησε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο ίδιος παίχτης συνέχισε να απειλή την εστία του Πασχαλάκη στο 34΄ξανά με κεφάλια η οποία πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός απείλησε όταν ο Ποντένσε έκανε σουτ στην κίνηση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος, ξανά ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη φάση με τον Φορτούνη στο 52’ αλλά, το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν εις διπλούν στο 63’ και στο 66’ αλλά δεν βρήκαν στόχο. Στο 74’ ο Γουόρντ-Πράους πάσαρε στον Πακετά έκανε το 1-0, μετά όμως από εξέταση του VAR γιατί ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για offside, αλλά μετά από τον έλεγχο καλυπτόταν από τον Ορτέγκα ο σκόρερ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 81’ με τον σουτ του Κούντους εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη. Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 86’ όταν ο Καμαρά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά. το ίδιο έκανε και 2 λεπτά αργότερα με τον Ροντινέι, αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο. Το 1-0 ήταν και το σκοτ του αγώνα.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ, Μαυροπάνος, Αγκέρ, Έμερσον, Μπενράχμα (84′ Κορνέτ), Γουόρντ-Πράους, Άλβαρες (80′ Σούτσεκ), Πακετά, Κούντους (89′ Μουμπάμα), Μπόουεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (90′ Μπιέλ), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (76′ Σκάρπα), Ποντένσε (76′ Μασούρας), Φορτούνης, Γιόβετιτς (56′ Ελ Κααμπί)

Advertisement

Must See

More in Europa League