Connect with us

Ποδόσφαιρο

Η Αμπερντίν σημείωσε καθαρά κέρδη 1,1 εκατομμυρίων λιρών χάρη στις πωλήσεις παικτών

Η Αμπερντίν πραγματοποίησε καθαρά κέρδη αξίας 1,1 εκατομμυρίων λιρών το περασμένο οικονομικό έτος – παρά τη λειτουργική της ζημία που αυξήθηκε κατά σχεδόν 1 εκατ. £ – χάρη στις πωλήσεις παικτών. Η απώλεια £6,27 εκατ. αντισταθμίστηκε από κέρδη 7,45 εκατ. £ στη μεταγραφική αγορά.

Ο πρόεδρος Dave Cormack λέει ότι δικαιολογεί τη «μετάβαση του συλλόγου σε ένα μοντέλο πώλησης παικτών». Το διοικητικό συμβούλιο και οι επενδυτές της Aberdeen “δεσμεύονται να πληρώνουν περισσότερα σε μισθούς, λειτουργικά κόστη και αμοιβές μεταβίβασης από τα λειτουργικά τους έσοδα”, είπε.

Αυτός ο κίνδυνος είχε αποδώσει τα τελευταία χρόνια με την πώληση του Lewis Ferguson στη Bologna , του Scott McKenna στη Nottingham Forest , του Calvin Ramsay στη Liverpool και του Ross McCrorie στην Bristol City.

«Για να αγωνιστούμε στα υψηλότερα επίπεδα στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο και για να παίζουμε στην Ευρώπη κάθε χρόνο, συνεχίζουμε να επενδύουμε περισσότερα σε μισθούς παικτών και μεταγραφές», είπε ο Κόρμακ.

“Αυτό οδήγησε σε ετήσιες λειτουργικές απώλειες, οι οποίες, με την πάροδο του χρόνου, πρέπει να εξισορροπηθούν από θετικές συναλλαγές παικτών και αυξημένα έσοδα από εμπορικές και ποδοσφαιρικές επιδόσεις. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι σημειώνουμε πρόοδο.”

Ο Cormack επεσήμανε τις πρόσφατες υπογραφές των Bojan Miovski, Luis Lopes και Leighton Clarkson ως απόδειξη ότι η στρατηγική λειτουργεί για να ανακαλύψει μελλοντικά εμπορεύσιμα ταλέντα.

Η νέα στρατηγική της Aberdeen «ήταν βασικός παράγοντας για τη μείωση των  απωλειών κατά £14,8 εκατομμύρια, πριν από τις πωλήσεις παικτών, κατά £11,4 εκατομμύρια σε £3,4 εκατομμύρια τις τελευταίες τρεις σεζόν».

Ο κύκλος εργασιών κατά τη διάρκεια του έτους από την 1η Ιουλίου 2022 αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 εκατ. £, αυξημένος κατά 14% από 13,86 εκατ. £ το 2021-22 σε 15,77 εκατ. £, χάρη στις αυξημένες συμμετοχές, τις χορηγίες, τα εμπορικά έσοδα και τα έσοδα από ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές καθώς η Αμπερντίν τερμάτισε τρίτη στο Premiership και έφτασε τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Ωστόσο, η 10η θέση το 2021-22, η απώλεια της Ευρώπης και η άνοδος 1,7 εκατομμυρίων λιρών σε μισθούς και μπόνους οδήγησαν σε ζημία.

Ο μέσος όρος των διαρκείας αυξήθηκε 20% στις 15.636, οδηγώντας σε ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων διαρκείας 12.250 για την τρέχουσα εκστρατεία, η οποία περιελάμβανε τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων του Europa Conference League που θα αντικατοπτριστεί στην επόμενη λογιστική περίοδο.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο