Connect with us

Μπάσκετ

Η ΕΟΚ παρούσα στο 2ο Συνέδριo Γυναικείου Αθλητισμού “GWomen Summit 2023”

Οι προκλήσεις, τα προβλήματα, το μέλλον αλλά και τα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες στον χώρο αθλητισμού αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του GWomen Summit 2023, που διοργανώνει και φέτος η αθλητική ιστοσελίδα Gazzeta.gr και η ΕΟΚ θα είναι παρούσα!

Στο 2ο Συνέδριο Γυναικείου Αθλητισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία Ελληνίδων και ξένων πρωταθλητριών εμβληματικών μορφών του αθλητισμού, έντονη αναμένεται να είναι η παρουσία και του μπάσκετ, με κορυφαίους παράγοντες του χώρου και μερικές από τις πρωταγωνίστριες εντός των γηπέδων, να θέτουν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν την κατηγορία των γυναικών.

Η αρχή θα γίνει νωρίς το πρωί (11/12, 10:15 – 10:55) με την παρουσία της προπονήτριας της Εθνικής ομάδας Κορασίδων Βασιλείας Γκουζίνη στο πάνελ των ομιλητριών για την Ισότητα στον χώρο του γυναικείου αθλητισμού και στη συνέχεια (11:10 – 11:55) θα ακολουθήσει η συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στο μπάσκετ.

Βασικοί ομιλητές σε αυτήν θα είναι, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, ο πρόεδρος της ΕΟΚ., Βαγγέλης Λιόλιος, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Άννη Κωνσταντινίδου, η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, οι παίκτριες της Εθνικής ομάδας Γυναικών Μαριέλλα Φασούλα και Ελεάννα Χριστινάκη και η δημοσιογράφος Δώρα Παντέλη.

Στην πορεία θα πραγματοποιηθεί μία One to one συνάντηση μεταξύ του πρώην καλαθοσφαιριστή, πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Ανδρών, Θοδωρή Παπαλουκά με τη διεθνή πρώην παίκτρια και Project Manager Women’s Basketball Promotion της ΕΟΚ, Εβίνα Μάλτση, ενώ το «μπασκετικό κεφάλαιο» του Συνεδρίου θα κλείσει με την ομιλία της Φρόσως Δρακάκη, προπονήτριας της Εθνικής ομάδας Κωφών Γυναικών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο δια ζώσης μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριο τους ΕΔΩ

*Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για φιλανθρωπικές δράσεις μέσω του HUMANITY GREECE για τη στήριξη σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αθλητικό εξοπλισμό. Σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενισχυθούν με όλο τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό μετά τις καταστροφικές συνέπειες από την Κακοκαιρία Daniel μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2024. Για πρώτη φορά θα διαμορφωθούν και βιβλιοθήκες εντός των σχολείων με βιβλιογραφία αναφορικά στον Αθλητισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με βιβλιογραφίες κορυφαίων αθλητών του κόσμου.

Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης 

Advertisement

Must See

More in Μπάσκετ