Ποδόσφαιρο

Η Ζενίτ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ρωσίας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά

Published on

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κέρδισε το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Ρωσικής Πρέμιερ Λιγκ (Russian Premier League-RPL), καθώς νίκησε τη Σπαρτάκ Μόσχας με σκορ 3:2 την Κυριακή 07/05.

Ο αγώνας, που διεξήχθη στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης μεταξύ των ομάδων εξελίχθηκε σε ένα δυνατό ντέρμπι, με τη Ζενίτ να προηγείται με 2:1 στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς στο παιχνίδι και ουσιαστικά χαρίστηκε στη Ζενίτ από το λάθος του τερματοφύλακα της Σπαρτάκ, Αλεξάντρ Σελίχοφ. Η Σπαρτάκ απάντησε με ένα γκολ του Κεϊτά Μπάλντε περίπου 20 λεπτά αργότερα, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο αργότερα με ένα σουτ του Αντρέι Μοστόβοϊ.

Η Σπαρτάκ ισοφάρισε το σκορ στο 85λεπτο με πέναλτι του Κουίνσι Πρόμες, έχοντας χάσει έναν από τους παίκτες της, τον Αλέξις Ντουάρτε, από κόκκινη κάρτα δέκα λεπτά νωρίτερα. Ωστόσο, η Ζενίτ κατάφερε να ανατρέψει την πλάστιγγα υπέρ της στον πρόσθετο χρόνο, με τον Ιβάν Σεργκέγιεφ να σκοράρει και να εξασφαλίζει τη νίκη που τις δίνει το πρωτάθλημα.

Η νίκη σταθεροποίησε την πρώτη θέση της Ζενίτ στον πίνακα της RPL, εξασφαλίζοντας έτσι στον σύλλογο το πέμπτο σερί τρόπαιο. Μετά από 26 ματς, η Ζενίτ έχει 20 νίκες και 64 βαθμούς, μακριά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 51 πόντους και 15 νίκες.

Με πληροροφίες από το RT και το Sport.ru

Popular Posts

Copyright © 2023 Skygoal