Connect with us

E-Sports

Η Ινδονησία στέφθηκε πρωταθλήτρια του πρώτου AFC eAsian Cup

Το τουρνουά, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη (1/2) στο Virtuocity eSports Arena της Ντόχα, αποτέλεσε ενα τουρνουά με αγωνες μεγάλης έντασης στους οποίους συμμετείχαν 19 ομάδες (το Χονγκ Κονγκ αποχώρησε) από την Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

H τελική φάση που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε με τις αναμετρήσεις των ημιτελικών μεταξύ Ινδονησίας – Ταϊλάνδης και Ιαπωνίας – Σαουδικής Αραβίας. Την τελική φάση την παρακολούθησαν περισσότεροι από 200.000 θεατές παγκοσμίως.

Η ημιτελική φάση:

Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο στον πρώτο αγώνα έδωσε στην Ινδονησία τη νίκη που χρειαζόταν για να παραμείνει στην πορεία για να φτάσει στον τελικό. Το δίδυμο Rizky Faidan-Elga Cahya Putra δεν έκανε κάποιο λάθος ενω εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπαλων τους και πέρασε στον τελικο μετά και το 2-1 στο δεύτερο ματς.

Στο άλλο ζευγάρι,  η Ιαπωνία και η Σαουδική Αραβία μας χάρισαν επίσης ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Και οι δυο αγώνες έληξαν με τι ίδιο σκορ υπέρ των Ιαπώνων 1-0 και πήγαν στον τελικό εναντίων της Ινδονησίας.

 

Αποτελέσματα:

Ινδονησία 1-0 Ταϊλάνδη

Ινδονησία 2-1 Ταϊλάνδη

Ιαπωνία 1-0 Σαουδικη Αραβία 

Ιαπωνία 1-0 Σαουδικη Αραβία 

 

Τελικός:

Η Ιαπωνία κράτησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου αγώνα, καθιστώντας αδύνατο για την Ινδονησία να καταφέρει να βάλει κάποιο γκολ. Κάτι που έγινε στο 80’ με την Ιαπωνία να καταφέρνει να ισοφαρίζει και να στέλνει τις ομάδες στα πέναλτι. Στην διαδικασία των πέναλτι οι παίχτες της Ινδονησίας ήταν ποιο ψύχραιμοι και πήραν την πρώτη νίκη με σκορ 3-2. Στον δεύτερο αγώνα οι Ιάπωνες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν τις αναμετρήσεις, αλλά, οι Ινδονήσιοι παίχτες ήταν ποιο σταθεροί και στέφθηκαν πρωταθλητές στην πρώτη διοργάνωση του AFC eAsian Cup.

Αποτελέσματα:

Ινδονησία (3) 1-1 (2) Ιαπωνία

Ινδονησία 1-0 Ιαπωνία

Advertisement

Must See

More in E-Sports