Connect with us

E-Sports

Το Χονγκ Κονγκ αποσύρθηκε από το τουρνουά esports στο Ασιατικό Κύπελλο λόγο προβλήματος στο όνομα του

Η εθνική ομάδα του Χονγκ Κονγκ αποσύρθηκε από το τουρνουά esports στο Ασιατικό Κύπελλο λόγο προβλήματος στο όνομα του.Η ομάδα αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το AFC eAsian Cup στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, γιατί η διοργανώτρια αρχή δεν μπορούσε να προσθέσει το «Κίνα» μαζί με το όνομα της πόλης.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η ομάδα αποχώρησε γιατί η διοργανώτρια αρχή δεν μπόρεσε να διορθώσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το όνομα της ομάδας. «Με βάση τις οδηγίες και τις συμβουλές της Αθλητικής Ομοσπονδίας και της Ολυμπιακής Επιτροπής του Χονγκ Κονγκ – Κίνα, ενημερώσαμε την AFC την απόφασή μας να αποσυρθούμε από το AFC eAsian Cup 2023», ανέφερε η δήλωση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα (29/1) ότι η ομάδα του Χονγκ Κονγκ ενημερώθηκε για την απόσυρση της τρεις ώρες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

Το Χονγκ Κονγκ επρόκειτο να παίξει με το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον Όμιλο Γ στο εναρκτήριο τουρνουά esports που ξεκίνησε την Πέμπτη (1/2).

Η πόλη διαγωνίζεται με το όνομα «Χονγκ Κονγκ, Κίνα» σε διεθνή αθλητικά τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αθλητική ομοσπονδία του Χονγκ Κονγκ έχει εκδόσει μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών το 2022 και το 2023 μετά από αρκετά λάθη που έχουν γίνει σχετικά με τον εθνικό ύμνο σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις. Οι διοργανωτές σε κάποιες από αυτές έπαιξαν το τραγούδι «Glory to Hong Kong» που είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας από τις διαδηλώσεις του 2019.

Οι αθλητές κλήθηκαν να μποϊκοτάρουν τις τελετές απονομής, εάν οι διοργανωτές της εκδήλωσης αρνούνταν αν δεν Ακουγόταν ο σωστός εθνικός ύμνος ή η σωστή σημαία.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το Χονγκ Κονγκ κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες esports στους Ασιατικούς Αγώνες που έγιναν στην πόλη Hangzhou, της Κίνας, η ομάδα έχασε από την Κίνα στο παιχνίδι Dream Three Kingdoms 2. Ήταν η πρώτη φορά για την διοργάνωση που συμπεριέλαβε τα esports στα υπόλοιπα αθλήματα.

Πηγή: Hong Kong Free Press

Advertisement

Must See

More in E-Sports