Connect with us

Αγγλία

Η ιστορία των Blyth Spartans την ποιο γνωστή Non-League ομάδα του κόσμου!

Το Σεπτέμβριο του 1899, δημιουργήθηκαν οι Σπαρτιάτες στο Μπλάιθ, μια μικρή πόλη στην Νορθούμβρια της Βορειοανατολικής Αγγλίας, το όνομα δόθηκε από τον Fred Stoker (που ήταν και ο πρώτος γραμματέας του συλλόγου) εμπνεόμενος από τους Αρχαίους Σπαρτιάτες γιατί σκέφτηκε ότι αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να κατεβαίνει στο γήπεδο έτοιμη για μάχη.


Ο σύλλογος είναι γνωστός για τις πορείες του στο κύπελλο Αγγλίας τις σεζόν 1977-78, 2008-09 και 2014-15.

Ο Σεπτέμβριος είναι σημαντικός μήνας για την ομάδα γιατί την συνδέει με κάποια σημαντικά γεγονότα.

Το πρώτο είναι ότι ο πρώτος επίσημος αγώνας για τους Σπαρτιάτες έγινε τον Σεπτέμβριο του 1901 εναντίον της West Sleekburn United οι Σπαρτιάτες γνώρισαν την ήττα με 2-0.

Το δεύτερο είναι, ότι σαν σήμερα το 1906 ,ο Nicky Thompson έγινε ο 1ος Σπαρτιάτης που σκόραρε 7 γκολ σε έναν αγώνα!

Οι Σπαρτιάτες νίκησαν 10-3 την Alnwick St James για την East Northumberland League. Τα άλλα γκολ για την ομάδα τα έβαλαν οι Jim Harrison, ο Wilkinson με πέναλτι & ο Fraser.

Ο Nicky Thompson

Και τρίτον, σαν σήμερα το 1909, άνοιξε επίσημα το Croft Park, η ιστορική έδρα της ομάδας, οι Σπαρτιάτες έπαιξαν εναντίον της Newcastle United Reserves. O 2ος Υποκόμης, Λόρδος Ridley, έκανε το τελετουργικό για την έναρξη του αγώνα. Οι Billy Gallagher & Peter Mackin σκόραραν για τους Σπαρτιάτες, αλλά, η ομάδα έχασε με 2-4. Ο Gallagher σκόραρε το 1ο πέναλτι στο Croft Park.



Με πληροφορίες από την σελίδα του Graham Usher, Blyth Spirit – Blyth Spartans making history since 1899

Φωτογραφίες Blyth Spartans, Paul Scott and Blyth Spirit – Blyth Spartans making history since 1899

Advertisement

Must See

More in Αγγλία