Connect with us

Γερμανία

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga 

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Deutscher Fußball-Bund, DFB) θα συναντήσει την Δευτέρα 19/09, μια δεύτερη ομάδα πριν προχωρήσει στην πώληση μεριδίου 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

H DFB, είχε μια συνάντηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πριν αποφασίσει ποιο επενδυτικό fund θα αγοράσει τα τηλεοπτικα δικαιώματα.

Αρκετά μεγάλα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Bundesliga, συμπεριλαμβανομένων των Bain Capital, KKR, EQT, Advent, Silver Lake, Blackstone και Bridgepoint, αλλά η δημοπρασία αναμένεται να ξεκινήσει μόνο στα τέλη Οκτωβρίου, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.ών τον Δεκέμβριο.

Πριν από την προεπιλογή των τελικών προσφορών, η επιτροπή της ανώτατης διοίκησης της DFL κι εκπρόσωποι ορισμένων συλλόγων τόσο της Bundesliga όσο και της Β’ Κατηγορίας θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους στα στάδια πώλησης.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η ομοσπονδία στη συνέχεια θα ζητήσει δεσμευτικές προσφορές στις αρχές του 2023 και θα επιλέξει τον τελικό πλειοδότη πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, ανέφεραν οι πηγές.

Advertisement

Must See

More in Γερμανία