Connect with us

Γερμανία

Η Saarbrucken ονειρεύεται άλλη μια νίκη στο Κύπελλο Γερμανίας

Η χαρά είναι μεγάλη στο Σααρμπρύκεν με τα σπίτια να είναι διακοσμημένα με τη σημαία της 1. FC Saarbrucken. Όλος ο κόσμος μιλάει για τον αγώνα της τοπικης ομάδας που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου και θα αντιμετωπίσει στο Κύπελλο Γερμανίας ενόψει του ημιτελικού σήμερα 2 Απριλίου την  FC Kaiserslautern, ομάδα της 2ης κατηγορίας.

Η τρίτη κατηγορία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του μοναδικού χαρίσματος του ανταγωνισμού, με επαγγελματικούς συλλόγους και ερασιτέχνες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Τα τελευταία 89 χρόνια, το DFB-Pokal μας έχει χαρίσει όμορφες στιγμές με τα αουτσάιντερ να κερδίζουν τα φαβορί.

Ο σύλλογος έφτασε στον ημιτελικό αφού κέρδισε αρκετές ομάδες της δεύτερης κατηγορίας πριν αποκλείσει ομάδες από την Μπουντεσλίγκα όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ακόμη και η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου.

Πέρα από τον ενθουσιασμό που προσέφεραν οι πρόσφατες νίκες, η Saarbrucken αναμένεται επίσης να λάβει πρόσθετα έσοδα σχεδόν επτά εκατομμυρίων ευρώ. Και άμα φτάσει στον τελικό του Βερολίνου θα ανέβει αυτό το νούμερο κοντά στα 10 εκατομμύρια. Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντιμετωπίζει τη δεύτερη κατηγορία Φορτούνα Ντίσελντορφ στον άλλο ημιτελικό.

Μετά από μια τετραετία στην Bundesliga που ολοκληρώθηκε το 1993, και μια μετέπειτα κάθοδο στην τέταρτη κατηγορία, το Saarbrucken έχει εξελιχθεί αυτή τη σεζόν σε απειλή για μεγαλύτερες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης σεζόν πρωταθλήματος, οι ερασιτεχνικές ομάδες θα χάνονταν έναντι επαγγελματικών ομάδων, αλλά οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη σε μια νοκ-άουτ διοργάνωση όπως το Κύπελλο Γερμανίας, καθιστώντας την ευκαιρία για τους ερασιτέχνες να κάνουν μεγάλα όνειρα μια φορά στη ζωή τους.

Είναι η ιστορία άγνωστων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που συναντούν τα μεγάλα αστέρια που πριν γνώριζαν μόνο στην τηλεόραση. Το συγκεκριμένο σύστημα κλήρωσης του Κυπέλλου βλέπει τους συλλόγους από τις δύο κορυφαίες κατηγορίες να κληρώνονται με αντιπάλους από χαμηλότερα πρωταθλήματα στους πρώτους γύρους.

24 ερασιτεχνικές ομάδες αγωνίζονται στο κύπελλο . Οι ερασιτεχνικές ομάδες προκρίνονται αφού έχουν κερδίσει εκ των προτέρων ένα περιφερειακό κύπελλο. Οι ερασιτεχνικές ομάδες έχουν το πλεονέκτημα γιατί παίζουν πάντα εντός έδρας μέχρι τον τελικό του διαγωνισμού, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Advertisement

Must See

More in Γερμανία