Connect with us

Ποδόσφαιρο

Και «τουρ» στην Λατινική Αμερική και «γεμάτες» οι τσέπες!

Καλό ΠΣΚ να έχετε φίλοι και καλές βουτιές, αφού η ζέστη είναι πλέον αφόρητη, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία. Και μιας και ανεβαίνει η θερμοκρασία, αποφάσισα να ανεβάσω και αυτήν της στήλης. Παίρνουν μπροστά οι «μηχανές» τα ξημερώματα και μετά από ένα «τουρ» σε Χιλή, Ουρουγουάη, Μεξικό και Παραγουάη, θα «γεμίσουμε» τις τσέπες μας. Όχι τίποτα άλλο, να βγάλουμε και τις διακοπές μας!

Αουντάξ Ιταλιάνο – Παλεστίνο

Αρχή σε αυτό το «τουρ» λοιπόν θα κάνουμε από την Χιλή, εκεί όπου έχουμε το «classico» του Σαντιάγο. Αουντάξ εναντίον Παλεστίνό  και έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι, όπου υπάρχει έχθρα και φυσικά ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

5-4-6-με 22-21 οι γηπεδούχοι που είναι δέκατοι στην βαθμολογία, ενδέκατοι με το ίδιο ρεκόρ οι φιλοξενούμενοι, αλλά με 21-27 τέρματα. Μέτρια χρονιά κάνουν πάντως αμφότερες οι δύο ομάδες και αν θέλουν να βρεθούν στις θέσεις που οδηγούν στο Σουνταμερικάνα, θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια.

Η αλήθειά είναι πάντως, πως δεν απέχουν και πολύ από τις θέσεις (4-7) που ψάχνουν, αφού είναι μόλις στο μείον «τέσσερα» από αυτές και όποια ομάδα πάρει τη νίκη θα κάνει τεράστιο «βήμα». Πολλά γκολ έχουν οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, για να πάμε στο σημείο μας και θα ποντάρουμε στο σε αυτά. Συγκεκριμένα στο over 2,5 που στα τελευταία εννέα παιχνίδια, έχει επιβεβαιωθεί στα έξι!

 

Λα Λουζ – Μοντεβιδέο Γουόντερερς

Από την Ουρουγουάη συνεχίζουμε το «τουρ» μας, μιας και είναι το δεύτερο χρονικά παιχνίδι στο πρόγραμμα. Με «κάτω» τα χέρια έχασε η Λα Λουζ την αγωνιστική που πέρασε στην Ντεφένσορ και το 0-3 ήταν λίγο βάσει της εικόνας του αγώνα. Έτσι και με ρεκόρ 1-0-3, τέρματα 3-11 η Λα Λουζ είναι «ουραγός» στον πρώτο όμιλο του Ιντερμέντιο στην χώρα.

Η Γουόντερερες τώρα, κέρδισε πολύ εύκολα με 4-0 την Ρίβερ και με το ρεκόρ της πλέον να είναι στο 1-2- 1 με 5-3 τέρματα, βρέθηκε τέταρτη και στο μείον «εννέα» από την πρώτη, Μπόστον. Να θυμίσουμε πως από ο πρώτος από κάθε όμιλο περνάει στον μεγάλο τελικό του Ιντερμέντιο.

Στα του σημείου μας τώρα και χωρίς πολλά-πολλά. Αν κάτι αξίζει εδώ και χωρίς να πάρουμε μεγάλο ρίσκο, αυτό είναι το αμφίσκορο και μόνο. Τραγική άμυνα οι γηπεδούχοι (έντεκα τέρματα σε τέσσερα παιχνίδια έχουν δεχθεί), αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν αγωνιστικά προβλήματα σημαντικά άυριο . Μπορεί να έχουν δεχθεί τρία γκολ ως τώρα, αλλά στο παιχνίδι αυτό πάνε με τρομερές απουσίες στην άμυνα.

Λιμπερτάδ Ασουνσιόν – Νασιονάλ Ασουνσιόν

Πάμε Παραγουάη τώρα και σε ακόμα ένα ντέρμπι με έχθρα. Η Λιμπερτάδ υποδέχεται την Νασιονάλ σε ένα ματς, όπου και οι δύο ομάδες θέλουν μόνο το «τρίποντο». Ο λόγος φυσικά είναι ένας. Το γόητρο. Βέβαια, μιλάμε και για την πρώτη αγωνιστική του «Κλαουσούρα», οπότε μία αρχή με νίκη θα είναι ότι καλύτερο για τις δύο ομάδες.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, ώστε να ψάχνουμε φαβορί και το πια ομάδα είναι καλύτερη, αφού όπως γράψαμε πιο πάνω έχουμε «πρεμιέρα». Έτσι και όπως είναι απολύτως λογικό, θα στραφούμε στα γκολ για κέρδος. Το αμφίσκορο πληρώνει αρκετά καλά και με τις ομάδες να…ψάχνονται ακόμα έχει πολλές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί και να μας πληρώσει.

Νεκάξα – Τιχουάνα

Με Μεξικό θα κλείσουμε τις επιλογές και τον αγώνα της Νεκάξα με την Τιχουάνα. Ενθαρρυντική ήταν  η «πρεμιέρα» της Νεκάξα στο εκτός έδρας με την Τολούκα, για την πρώτη αγωνιστική του «Κλαουσούρα». Το τελικό 0-0 και βάσει των προβλημάτων (απουσίες πολλές και μικρό ρόστερ) κρίνεται δίκαιο, αφού ναι μεν δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη ομάδα, αλλά ούτε απειλήθηκε.

Η Τιχουάνα τώρα και σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι (2-3 έχασε) με την Πόυμας, αν και κρατούσε τον «βαθμό» με κόπο και ίδρωτα, «πλήρωσε» μια κακή στιγμή στην άμυνα της και δέχθηκε το γκολ της ήττας δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα.

 Ή ήττα αυτή και με τον τρόπο που ήρθε, άφησε μια «πίκρα» στους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά δεν ανησυχούν, αφού ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική και έχει δρόμο πολύ το πρωτάθλημα. Για να πάμε και στο ποντάρισμα μας τώρα.

Οι γηπεδούχοι μετράνε συμπαντικές επιστροφές παικτών, δεν έχουν απέναντι τους και κανένα «θηρίο» και θα μπουν επιθετικά σίγουρα. Η Τιχουάνα από την άλλη, έδειξε πολύ καλά επιθετικά στοιχεία στην «πρεμιέρα» της και θα κάνει και αυτή το «κομμάτι» της κόντρα στην Νεκάξα. Τεράστιες διαφορές δεν έχουν αμφότερες και νομίζω το αμφίσκορο και εδώ είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Συνοπτικά προτείνω

01:00 Αουντάξ Ιταλιάνο – Παλεστίνο: Over 2,5 (1,90-2,05)

02:00 Λα Λουζ – Μοντεβιδέο Γουόντερερς : G / G (1,85-1,95)

02:30 Λιμπερτάδ Ασουνσιόν – Νασιονάλ Ασουνσιόν: G / G (2,10-2,22)

06:00 Νεκάξα – Τιχουάνα: G /G (1,75-1,90)

 

 

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο