Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Κροατία-Βραζιλία 4-2 στα πέναλτι και εκτός το μεγάλο φαβορί!

Η Κροατία έκανε την μεγάλη έκπληξη και απέκλεισε το μεγάλο φαβορί Βραζιλία 4-2 στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η Βραζιλία μπήκε ποιο δυνατά στον αγώνα, αλλά, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των Κροατών, στο 5ο λεπτό του αγώνα ο Βινίσιους είχε καλή ευκαιρία για να βάλει μπροστά την ομάδα του, στο 13’ οι Κροάτες είχαν και αυτή μια καλή ευκαιρία δίχως να καταφέρουν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα, οκτώ λεπτά αργότερα Βινίσιους και Νεϊμάρ ξανά δεν βρήκαν στόχο.

Στο 42’ ο Νεϊμάρ με φάουλ προσπάθησε να σκοράρει δίχως όμως να βρει στόχο. Το 0-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 2ο μέρος, η Βραζιλία μπήκα ξανά δυνατά για να προηγηθεί, αλλά, στο 47΄δεν κατάφερε να μεταμορφώσει την φάση σε γκολ. Ο Νεϊμάρ στο 54’ και στο 66’ δεν μπόρεσε να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Το 0-0 ήταν το σκορ των 90 λεπτών και ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Μόλις στο πρώτο λεπτό της παράτασης (105’+1’), ο Νεϊμάρ έβαλε μπροστά την Βραζιλία μετά από εξαιρετική συνεργασία με τους Ροντρίγο και Πακετά. Η Κροατία, φύλαξε το καλύτερο λίγο πριν το τέλος της παράτασης, στο 117’ ο Πέτκοβιτς μετά από πάσα του Όρσιτς, έκανε το 1-1 και έστειλε τις δυο ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι, οι Κροάτες ήταν ποιο ψύχραιμοι και βρήκαν στόχο, ενώ οι Βραζιλιάνοι είχαν το εμπόδιο του Λιβάκοβιτς.

Η σειρά των πέναλτι:

Βλάσιτς        1-0

Ροντρίγο      απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς

Μάγιερ         2-0

Κασεμίρο     2-1

Μόντριτς      3-1

Πέντρο         3-2

Όρσιτς          4-2

Μαρκίνιος    Δοκάρι

Πατήστε εδώ για να δείτε τα highlights του αγώνα.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (110’ Μπούντιμιρ), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (114’ Όρσιτς), Κόβατσιτς (106’ Μάγιερ), Πάσαλιτς (72 Βλάσιτς), Κράμαριτς (72’ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο (106’ Άλεξ Σάντρο), Μαρκίνιος, Σίλβα, Ντανίλο, Πακετά (106’ Φρεντ), Καζεμίρο, Ραφίνια (56’ Άντονι), Νεϊμάρ, Βινίσιους (64’ Ροντρίγο), Ριρσάρλισον (84’ Πέντρο).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο