Connect with us

Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Ισόπαλα ντέρμπι – Πάμε για ρεβάνς

Ισόπαλα έληξαν τα ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και «Αγία Σοφία» και όλα θα παιχτούν στους επαναληπτικούς αγώνες. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, ενώ ΑΕΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0). Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του ΝΠΣ Βόλου και πέρασε στους «8» και θα αντιμετώπιση τον Πανσερραϊκό.

Στο ντέρμπι των Αιωνίων, οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και σκόραρε με τον Αλεξανδρόπουλο, ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός που σκόραρε ο συνήθης ύποπτος Ιωαννίδης.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια των ομάδων τους κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ αντίστοιχα. Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά χαλαρά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει κεφαλή σταδιακά και τους γηπεδούχους να έχουν παθητικό ρόλο. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα στο 45’ με τον Αλεξανδρόπουλο ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ σε ένδειξη σεβασμού της πρώην ομάδας του. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τερίμ έκανε αλλαγές με τους Βέρμπιτς και Σπόραρ στη θέση των Αϊτόρ και Μπερνάρ. Οι αλλαγές βοήθησαν και το παιχνίδι άλλαξε προς την μεριά των Πράσινων, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 65′ με τον Φώτη Ιωαννίδη  με κεφαλιά. Ευκαιρίες για κάποιο γκολ και από τις δυο ομάδες υπήρξαν χωρίς όμως να έχουν θετικό πρόστιμο, το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο “Γ. Καραϊσκάκης” την Τετάρτη (17/1).

Στην «Αγία Σοφία» ΑΕΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλη χωρίς τέρματα σε έναν αγώνα με λίγες φάσεις και έναν αργό ρυθμό. Ο Ματίας Αλμέιδα εκανε αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές φάσεις με τον ρυθμό να μην ανεβαίνει στο μεγαλύτερο διάστημα του. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο με τις δυο ομάδες να μην ανεβάζουν ρυθμό και οι καλές φάσεις να είναι λίγες. Η Ένωση απείλησε στο πρώτο μέρος με το ωραίο πλασέ του Πόνσε, ενώ ο Άρης απείλησε στο 68ο λεπτό με τον Μορόν. Η ρεβάνς θα γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Τετάρτη (17/1).

Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο έργο στο «Πανθεσσαλικο» με τον ΝΠΣ Βόλο και με τα γκολ των Κωνσταντέλιας στο 17′ και Σβαμπ στο 73′ πέρασε στην επόμενη φάση.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο