Connect with us

Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση-θρίλερ για Παναθηναϊκό και Άρη

Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης είχαν για ήρωες τους Λοντίγκιν και Κουέστα που στην διαδικασία των πέναλτι έδειξαν την ψύχραιμα θα που έπρεπε και έστειλαν τις ομάδες τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας

Στον αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο πρώτη ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ειχαν προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσε να απειλήσει με μεγάλη ένταση τους «Πράσινους», στο 41’ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Βέρμπιτς από τον Ά βοηθό γιατί την στιγμή της εκτέλεσης ήταν οφσάιντ.

Στο δεύτερη μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και απείλησε τους φιλοξενούμενους στο 48’, στο 58’, στο 68’ και στο 75’ χωρίς όμως να μπορέσει να μετατρέψει κάποια από αυτές σε γκολ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 86’ με το. Σπόρας. Το 0-0 έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση. Στο έξτρα χρόνο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να σκοράρει με τον Λοντίγκιν να είναι ο φύλακας Άγγελος των «Πράσινων». Ο αγώνας οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «λυγίσει» τον Ολυμπιακό με 7-6 στη διαδικασία των πέναλτι και να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Αϊτόρ           0-1

Ροντινέι        1-1

Ρουμπέν         1-2

Ζέλσον Μαρτίνς  2-2

Αράο            2-3

Γιόβετιτς       3-3

Γεντβάι         3-4

Ποντένσε        4-4

Μλαντένοβιτς    απέκρουσε ο Πασχαλάκης

Καρβάλιο        απέκρουσε ο Λοντίγκιν

Κώτσιρας        4-5

Βρουσάι         5-5

Βαγιαννίδης     5-6

Ορτέγκα         6-6

Σένκεφελντ      6-7

Καμαρά          άουτ

Άρης και ΑΕΚ, επίσης έλυσαν τις διάφορες τους στην διαδικασία των πέναλτι, η διαφορά με το ντέρμπι των «Αιωνίων» ήταν ότι και οι δυο ομάδες σκόραραν από ένα γκολ στην διάρκεια του αγώνα.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45’+1’) με τους γηπεδούχους να απαντούν με τον Λορέν Μορόν στο 59’.

Το 1-1 έστειλε τις ομάδες στην διαδικασία των πέναλτι.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Φαμπιάνο Λέισμαν (1-0)

Βίντα (απόκρουση Κουέστα)

Μορόν (2-0)

Τομ φαν Βέερτ (2-1)

Γιάννης Φετφατζίδης (άουτ)

Πόνσε (απόκρουση Κουέστα)

Νταρίντα (3-1), Πινέδα (3-2)

Βερστράτε (4-2)

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο