Connect with us

Ποδόσφαιρο

Λαπόρτα: «Θα το ξανασκεφτώ εάν η ευρωπαϊκή Super League δεν ξεκινήσει σε 1-2 χρόνια»

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν ή τουλάχιστον μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2025-26, αλλά αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να επανεξετάσει τα πάντα.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε τον Δεκέμβριο ότι η UEFA, και η FIFA, παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν Super League.
Ωστόσο, σύλλογοι και πρωταθλήματα ενώθηκαν για να καταγγείλουν το έργο, δεσμεύοντας να παίζουν σε διοργανώσεις που διοργανώνονται από την UEFA.

Η Μπαρτσελόνα, μαζί με την αντίπαλό της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι μόνοι σύλλογοι που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League.

«Η Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν, ή θα γίνει το 2025-26, και αν όχι, θα τα ξανασκεφτώ όλα», δήλωσε ο Λαπόρτα στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ένας από τους 12 συλλόγους που συμμετείχαν στον σχηματισμό της ευρωπαϊκή Super League τον Απρίλιο του 2021, αλλά αποχώρησε λόγω πίεσης από οπαδούς, κυβερνήσεις και παίκτες. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Τότεναμ ήταν οι άλλες πέντε ομάδες της Premier League που συμμετείχαν πριν αποχωρήσουν.
Η Premier League είπε ότι  όποια ομάδα επιχειρήσει μια παρόμοια κίνηση στο μέλλον, θα αντιμετωπίσει αφαίρεση 30 πόντων και θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 25 εκατομμυρίων λιρών.

«Είτε έρθουν οι Άγγλοι είτε όχι, δεν με νοιάζει. Έχουν ήδη μια Super League με την Premier League», είπε ο Λαπόρτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο