Connect with us

Ποδόσφαιρο

Με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός!

Καλημέρα, καλησπέρα και καλή βραδιά. Με τον καλύτερο τρόπο θα ψάξουμε κέρδος απόψε, αφού από σήμερα κιόλας, μπαίνουν στην  «εξίσωση» της Ευρώπης οι Ελληνικές και οι Κυπριακές ομάδες. Την «παράσταση» ανοίγει ο Παναθηναϊκός και ακολουθούν οι υπόλοιποι. Τρείς επιλογές και οι τρείς από Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα και πάμε γρήγορα να τις δούμε.

Ζαλγκίρις – Γαλατάσαραϊ

Η πρώτη επιλογή έρχεται από τον αγώνα της Ζαλγκίρις με την «Γαλατά». Στο «ζευγάρι» φαινομενικά υπάρχει φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από την πρωταθλήτρια Τουρκίας, όπου και φέτος «έριξε» μπόλικο χρήμα για μεταγραφές.

Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα και τώρα θέλει να παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη μεριά τώρα, η ομάδα της Λιθουανίας και ξέροντας ότι είναι το «αουτσάιντερ», θα παίξει χωρίς άγχος αυτά τα δύο παιχνίδια, διεκδικώντας ότι της αναλογεί. Πιο ρεαλιστικός στόχος πάντως, είναι η συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ για αυτήν, όπως και πέρσι δηλαδή.

Στα του σημείου μας τώρα. Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ομάδα της Τουρκίας και με τις αποδόσεις που υπάρχουν «πάνω» της δεν αξίζει να ασχοληθούμε σοβαρά. Μιλάμε για διπλές αναμετρήσεις, το εκτός έδρας τέρμα δεν μετράει και υπάρχει η «ρεβάνς» στην Τουρκία. Δύσκολα πάντως θα δούμε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό κατά την γνώμη μου.

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, πως δεν θα ψάξουν την νίκη και οι δύο ομάδες, στις στιγμές τους. Νομίζω πως ένα ποντάρισμα στα δύο με τρία τέρματα είναι ένα καλό σημείο, καθώς αμφότερες οι ομάδες θα είναι κάπως «μαγκωμένες». Χωρίς τις μεταγραφές της απόψε η ομάδα της Τουρκίας.

Ελσίνκι – Μόλντε

Την ίδια ώρα με το πιο πάνω ματς, στην Φινλανδία υπάρχει ένα ενδιαφέρον «ζευγάρι», που θα δώσει την «μάχη» του για την πρόκριση στα πλέι – οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Ελσίνκι εναντίον Μόλντε λοιπόν και αν με ρωτάτε, δεν βλέπω να υπάρχει φαβορί εδώ πέρα και η πρόκριση, σίγουρα δεν θα κριθεί από σήμερα. Σχεδόν κοντά αμφότερες οι ομάδες, τόσο αγωνιστικά όσο και στην φιλοσοφία τους.

Σκανδιναβικές ομάδες βλέπετε και η Ευρώπη είναι «δέλεαρ» για αυτές, αφού οι επιτυχίες τους στην συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι πολλές. Έτσι, περιμένω έναν πολύ δυνατό αγώνα και λιγότερο…ποδοσφαιρικό. Σε τρομερή απόδοση η ισοπαλία και αξίζει το ποντάρισμα.

Ντνίπρο – Παναθηναϊκός

Κλείνουμε τις επιλογές μας για σήμερα, με τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο. Δεν κατάφεραν οι «πράσινοι» πέρσι να πάρουν κάποιο τίτλο, παρά το ότι λίγο πριν το τέλος, ήταν μέσα στο «κόλπο» για το πρωτάθλημα.

Προδομένοι από δυνάμεις όμως και το «μικρό» ρόστερ που είχαν δεν άντεξαν και πολύ φυσιολογικά έχασαν το πρωτάθλημα.

Η Ευρώπη όμως τώρα, είναι μεγάλο «μπόνους» για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς και πόσο μάλλον η συμμετοχή σε μία διοργάνωση, όπου κατά καιρούς έχει κάνει σπουδαία πράγματα το «τρίφυλλη».  Μπορεί οι εποχές να  έχουν αλλάξει όμως και να μην έχει την ποιότητα που είχε κάποτε, αλλά η Ντνίπρο, σίγουρα δεν είναι «μεγαθήριο» και η πρόκριση στα Πλει-οφ εξαρτάται μόνο από την Ελληνική ομάδα.

Ο πόλεμος στης Ουκρανία άνοιξε την πόρτα της εξόδου για όλους τους καλούς παίκτες και οι περισσότερες πλέον, παίζουν με μικρούς και σχεδόν άπειρους, από Ευρώπη. Σε αυτήν την κατάσταση είναι και η Ντνίπρο αυτήν την στιγμή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι επικίνδυνη. Πάμε σε σημείο τώρα. Σίγουρα δεν θα υπάρξει γρήγορος ρυθμός, ούτε θα δούμε ανοικτό παιχνίδι.

Θα προσέξουν πολλή αμφότερες οι ομάδες στο τακτικό κομμάτι και ειδικά ο Παναθηναϊκός. Εξάλλου έχει και το «μαξιλαράκι» της «ρεβάνς» στην έδρα του. Βέβαια, αν του δοθεί ευκαιρία να πάρει τον αγώνα, δεν θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Σε αρκετά καλή απόδοση και εδώ η ισοπαλία και εφικτή για ποντάρισμα.

Συνοπτικά προτείνω

19:00  Ζαλγκίρις – Γαλατάσαραϊ : 2-3 Goal (2,00-2,10)

19:00 Ελσίνκι – Μόλντε : X (3,70-3,95)

21:00 Ντνίπρο – Παναθηναϊκός : X (3,10-3,25)

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο