Connect with us

Πολιτισμός

Μια βραδιά στο Μουσείο με την Belle Epoque

Η Εκδοτική Belle Epoque διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την παρουσίαση του βιβλίου «Ντιέγκο: εμπιστευτικό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, ώρα 19:00, στον «Κήπο του Μουσείου» (Πατησίων 44), στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών.

Εκλεκτοί καλεσμένοι από το πεδίο του αθλητισμού, των τεχνών και των επιστημών θα αναφερθούν στο σπουδαιότερο «10» όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στον αξεπέραστο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πιο συγκεκριμένα μαζί μας θα είναι: Μέσω Zoom o εκ των συγγραφέων του βιβλίου Φερνάντο Σινιορίνι, προσωπικός γυμναστής και αδελφικός φίλος του Μαραντόνα. Επίσης ο Λουσιάνο Βερνίκε, κι αυτός εκ των συγγραφέων του βιβλίου, δημοσιογράφος και κορυφαίος ερευνητής-συγγραφέας πονημάτων αθλητικής ιστορίας στην Αργεντινή.

Στο, εν Αθήναις,πάνελ θα βρίσκεται ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος θα αναλύσει τι σημαίνει για τον ίδιο ως λάτρη του ποδοσφαίρου το «φαινόμενο Ντιέγκο». 

Επιπλέον, κεντρική θέση στο πάνελ θα έχει ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές της γενιάς του, ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα σε μεγάλες ομάδες εκτός ελληνικών συνόρων. 

Επίσης, μαζί μας θα είναι ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Θανάσης Κολιτσιδάκης πουαντιμετώπισε εντός αγωνιστικού χώρου τον Μαραντόνα στο Μουντιάλ του 1994, στιςΗΠΑ.

Για το βιβλίο και την εν γένει αξιολόγηση του θρυλικού ποδοσφαιριστή ως προσωπικότητας με παγκόσμιο αντίκτυπο θα μιλήσουν: ο καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Κιτροέφ, ο μεταφραστής της έκδοσης στα ελληνικά, Γιώτης Παναγιωτάς, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θάνος Σαρρής, οφιλόλογος-επιμελητής Γιάννης Κοκοβιάδης και ο διακεκριμένος γνώστης του διεθνούς ποδοσφαίρου, δημοσιογράφος Αλέξανδρος Λοθάνο. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ Τάσος Επιτρόπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον Γκαστόν Αλβαρέζ στη μνήμη του πατέρα του Όσκαρ Αλβαρέζ, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί διαχρονικά στην Ελλάδα.

Η προσέλευση για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: info@b-e.gr    210 6132737 

Advertisement

Must See

More in Πολιτισμός