Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Δίκαια το Ιράν-Εύκολα η Σενεγάλη

Το Ιράν με 2 γκολ στις καθυστερήσεις, πήρε δίκαια την νίκη από τους σκληροτράχηλους Ουαλούς. 

Στο πρώτο 20λεπτο οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε αναγνωρίστηκα μονοπάτια, οι Ιρανοί μπήκαν ποιο ψυχωμένοι σε σχέση με τον αγώνα με την Αγγλία. Οι Ουαλοί έπαιζαν ποιο δυνατά χωρίς όμως να κάνουν κάποια αξιοσημείωτη φάση και το 0-0 έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος, οι Ιρανοί μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να πάρουν ακόμη και την νίκη, οι Ουαλοί, δεν μπορούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και οι Ιρανοί προσπαθούσαν για μια καλή φάση που θα τους έδινε το προβάδισμα, αυτή η στιγμή φαινόταν να έρχεται, όταν στο 84’ ο Χένεσι έκοψε αρκετά επιθετικά τον Ταρεμί μακρυά από την περιοχή του, με αποτέλεσμα -μετά από σύσταση του VAR- ο Εσκομπάρ Τόκα, να αποβάλει τον Ουαλό τερματοφύλακα.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν ο Τσεσμί στο 98ο λεπτό και ο Ρεζαεϊάν τρία λεπτά αργότερα.

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Ν. Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μέφαμ, Ρόντον, Γουίλσον (58` Τζέιμς), Ράμσεϊ (88` Γουόρντ), Μπέιλ, Ρόμπερτς (58` Τζόνσον), Αμπάντου (77` Αλεν), Μουρ.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Χ. Χοσεϊνί, Χατζισαφί (77` Τοραμπί), Μοχαμαντί, Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77` Γιαχανμπάκς), Μ. Χοσεϊνί, Αζμούν (68` Ανσαριφάρντ), Νουρολαχί (78` Τσεσμί), Ρεζαεϊάν.

Η Σενεγάλη ήταν ανώτερη από το Κατάρ και πήρε την νίκη με 3-1.

Το Κατάρ μπήκε ποιο ψυχωμένα, αλλά, οι αδυναμίες του είναι εμφανές. Η Σενεγάλη δεν ήθελε την μοίρα της Αργεντινής με την Σαουδική Αραβία και δεν άφησε ελπίδες στους γηπεδούχους.

Αυτό που θα θυμούνται οι γηπεδούχοι σίγουρα θα είναι το πρώτο τους γκολ σε τελική φάση Παγκόσμιου Κυπέλλου με τον Μουντάρι να το πετυχαίνει στο 78’.

Η Σενεγάλη πήρε την νίκη με τα γκολ των Ντιά στο 41΄, του Ντιεντιού στο 48΄ και του Τσεϊχ Ντιένγκ στο 84’.

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσες): Μπαρσάμ, Πέδρο Μιγκέλ (83΄ Γουαάντ), Α. Χασάν, Μοχάμαντ, Αλ Χάιντος (74΄ Μουντάρι), Αφίφ, Μπουντιάφ (69΄ Χατέμ), Αχμέντ (83΄ Σαλμάν), Μαντίμπο, Κούκι, Αλί
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Ν. Μεντί (78΄ Π. Σαρ), Ντιεντιού (74΄ Τσ. Ντιένγκ), Ι. Γκεΐ, Γιάκομπς (78΄ Π. Σισέ), Ντιατά (64΄ Σις), Ντιά, Ι. Σαρ (74΄ Ι. Εντιαγέ)

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο