Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022: Ο Ισημερινός άξιζε την νίκη-Ισοπαλία το Αγγλία-ΗΠΑ

Ο Ισημερινός μπορούσε να πάρει την νίκη από την μέτρια Ολλανδία αλλά, δεν τα κατάφερε.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 6’ με τον Χάκπο, αλλά, από εκεί και πέρα, ο Ισημερινός του κοίταξε στα μάτια και μπορούσε να φύγει με κάτι καλύτερο.

Στο 13’ από σουτ του Βαλένσια μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο κεφάλι του Φαν Ντάικ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ισημερινός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά, παίχτης του ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Ένερ Βαλένσια στο 49’ ισοφάρισε μετά από συνεχόμενη επίθεση στην εστία των Ολλανδών.

Οι Νοτιοαμερικανοί συνέχισαν να βγάζουν μεγαλύτερη επιθετικότητα από τους Ολλανδούς και στο 59’, με τον Βαλένσια ξανά, έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-1.

Σίγουρα ο Ισημερινός άξιζε την νίκη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80’ Ντε Ρουν), Κλάασεν (69’ Μπερχούις), Μπέρχβαϊν (46’ Ντεπάι), Xάκπο (79’ Βέγκχορστ).

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (Γκουστάβο Άλφαρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Χινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90’ Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90’ λ.τρ. Κ. Ροντρίγκες), Εστράδα (74’ Σαρμιέντο).

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, Αγγλία και ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες 0-0. Όμως το προβάδισμα της πρόκρισης τον έχουν οι Άγγλοι μετά και την θεαματική τους πρεμιέρα με τα 6 γκολ.

Ίσως οι Αμερικάνοι να δικαιούνταν κάτι παραπάνω, αλλά, δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια φάση γκολ και οπότε οι πρόκριση θα παιχτεί με το Ιράν.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο για τις δυο ομάδες, με τους Αμερικάνους ν; φορτσάρουν μετά το πρώτο 20λέπτο.

Στο 2ο μέρος, οι αλλαγές που έκανε ο Σάουθγκεϊτμ μετά το 60’, βοήθησαν την Αγγλία να ανεβάσει ρυθμό, αλλά, δεν κατάφεραν να απειλήσουν.

Όλα θα παιχτούν πλέον στον τελευταίο αγώνα του ομίλου.

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ (69′ Χέντερσον), Στέρλινγκ (68′ Γκρίλις), Μάουντ, Σακά (78′ Ράσφορντ), Κέιν.

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπερχάλτερ): Tέρνερ, Ντεστ (78′ Μουρ), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, ΜακΚένι (77′ Άρονσον), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (83′ Ρέινα), Πούλισικ, Ράιτ (83′ Σάρτζεντ).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο