Connect with us

Αγγλία

Νέος ιδιοκτήτης για τους Blyth Spartans: Μια νέα αρχή ή μια ψεύτικη ελπίδα;

Μια νέα εποχή ξεκίνησε στους Blyth Spartans καθώς από τα τέλη του Φεβρουαρίου, η ποιο γνωστή non league ομαδα του κόσμου, έχουνε νέο ιδιοκτήτη, τον Irfan Liaquat, ποιος είναι όμως ο κύριος Liaquat;

Η εξαγορά έρχεται μετά από τα δύσκολα τελευταία χρόνια της ομάδας, οι Σπαρτιάτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 15η θέση στη National League North, έχοντας αποφύγει την τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό τις δύο τελευταίες σεζόν.

Ο James Raine, από το North East non-league show, είπε: «Αυτά είναι τεράστια νέα για τους Blyth Spartans. Οι προηγούμενες σεζόν δεν ήταν καλές για τους ίδιους, ξεκινώντας από τη σεζόν με τον Lee Clark (πρώην παίχτης των Newcastle United και Sunderland) στον πάγκο, ακολουθούμενη από τις μεγάλες ανατροπές για την παραμονή στο τέλος κάθε σεζόν. “Κοιτάτε τους αλλους συλλόγους της περιοχής όπως οι South Shields, οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν και ομάδες όπως οι Σπαρτιάτες μένουν πίσω από αυτές.”

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανάληψη, ο Liaquat είπε: «Το όραμα μου είναι να πάμε την ομάδα ψηλά, στην Championship, αλλά αυτό θα συμβεί με τον καιρό». Απαντώντας σε αυτές τις μεγάλες φιλοδοξίες, ο Aaron Flanagan, συντάκτης της Daily Star είπε: “Ανοησίες. Είναι καιρός οι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών συλλόγων, ιδιαίτερα στην non league, να αρχίσουν να προσεγγίζουν τις φιλοδοξίες τους σε έναν βαθμό πραγματικότητας. «Το να λες τέτοια πράγματα, κατά τη γνώμη μου, σε πιστεύει μόνο κάποιος που δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει».

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για τη νομιμότητα του Liaquat, γιατί ο 41χρονος είναι επί του παρόντος Πρόεδρος της Winners Worldwide Limited, η οποία περιγράφεται στον ιστότοπο της Liaquat ως: «μια πλατφόρμα εμπορίου και επενδύσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που επιτρέπει στους επενδυτές να αυξήσουν τον πλούτο τους σε διεθνή κλίμακα».

Ωστόσο, η εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2023, έχει μόνο μία μετοχή που αποτιμάται σε μία λίρα, σύμφωνα με το Companies House.

Το Companies House επιβεβαιώνει επίσης ότι ο Liaquat ήταν διευθυντής τουλάχιστον δύο εταιρειών που έχουν διαλυθεί, της City Blue Investments LTD και της Million Dollar Listings LTD.

Ο Mark Carruthers, συγγραφέας και δημοσιογράφος στην Βορειοανατολική Αγγλία, είπε: «Έχω δει μερικές τρομακτικές ιστορίες σε πάνω από μια δεκαετία που εργάζομαι στο non league ποδόσφαιρο της Βορειοανατολικής ακτής και παρόλο που δεν είναι στο χέρι μου να προτείνω οι Σπαρτιάτες να ακολουθήσουν ένα παρόμοιο μοτίβο, πιστεύω υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω σαφήνεια και για πράξεις αντί για λόγια, που πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες».

Άρθρο του Tobias Luke Phipps στην σελίδα sparksunderland.com

Advertisement

Must See

More in Αγγλία