Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Νίκη-Πρόκριση για τη Γαλλία

Με δύο γκολ του Εμπαπέ οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές προκρίθηκαν από τώρα στη φάση των “16”.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ “καθάρισε” το παιχνίδι απέναντι στους Δανούς και παράλληλα έφτασε τα 31 γκολ με την Εθνική, όσα και ο Ζινεντίν Ζιντάν! Με αυτό τον τρόπο έσπασε και η κατάρα που ήθελε τους τρεις τελευταίους Παγκόσμιους Πρωταθλητές να αποκλείονται στη φάση των ομίλων στην επόμενη διοργάνωση.

Ο Εμπαπέ άνοιξε το σκορ στο 61′ μετά από γύρισμα του Τεό Ερναντέζ, οι Δανοί ισοφάρισαν με τον Κρίστενσεν επτά λεπτά αργότερα και έχασαν τρομερή ευκαιρία με τον Λίντστρομ στο 73′. Αλλά ο σταρ της Παρί δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αφού πρώτα ο Ραμπιό δεν κατάφερε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι στο 80′, έρχεται ο Γκριεζμάν 6 λεπτά αργότερα να βρει τον Εμπαπέ στην κίνηση με σέντρα και αυτός να γράψει το τελικό 2-1 που στέλνει τη Γαλλία στην επόμενη φάση.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Τ. Ερναντέζ, Ουπαμεκανό, Βαράν (75′ Κονατέ), Κουντέ, Ραμπιό, Τσουαμενί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν (92′ Φοφανά), Ντεμπελέ (75΄Κομάν), Ζιρού (63′ Τουράμ).
Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Νέλσον, Α. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Μέλε, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Ρ. Κρίστενσεν (92′ Μπα), Ντάμσγκααρντ (73′ Ντόλμπεργκ), Λίντστρομ (85′ Νόργκααρντ), Κορνέλιους (46′ Μπρέιθγουεϊτ).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο