Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες των ΗΠΑ και του Μεξικού θα υποβάλουν προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2027

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών (USSF) και η Μεξικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FMF) ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δώσουν μια κοινή προσφορά για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027 την Τετάρτη 19/04.

Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα με την προθεσμία της FIFA για την υποβολή εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του διαγωνισμού. Η προθεσμία που έχει ορίσει η FIFA για να ξεκινήσει επίσημα μια προσφορά είναι η 19η Μαΐου.

Στην ανακοίνωση, η πρόεδρος της USSF, Cindy Parlow Cone, είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πάντα παγκόσμιος ηγέτης για το γυναικείο ποδόσφαιρο και θα ήταν τιμή μας να συνδιοργανώσουμε την κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο μαζί με το Μεξικό. Η φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027 μας προσφέρει μια απίστευτη ευκαιρία να κλείσουμε δύο ιστορικά χρόνια για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, βοηθώντας μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το παιχνίδι μεταξύ των ομοσπονδιών μας».

Η Yon de Luisa, πρόεδρος της FMF, πρόσθεσε: «Το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Μεξικό γνωρίζει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, αποτελεί μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες της Federación Mexicana de Fútbol. Είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε ξανά με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ για την επιδίωξη αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την περιοχή μας, που θα είναι αναμφίβολα ιστορικό».

Το Μεξικό δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ το τουρνουά έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές στις ΗΠΑ – το 1999 και το 2003.

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο