Connect with us

Ποδόσφαιρο

Ο Μέσι πάει Μαϊάμι

Όχι ο Μέσι δεν θα πετάξει για την μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Φλόριντας για να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο reboot (sic) της γνωστής σειράς από τα 80s “Miami Vice”, αλλά, για να γίνει ο βασικός επιθετικός της ομάδας του David Beckham, Inter Miami.

Μετά από δυο «ΟΧΙ και ένα «ΝΑΙ» και την άρνηση αστρονομικών πετροδόλαρων, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή αποφάσισε να επιστρέψει στην Αμερική και το βόρειο τμήμα της και να γίνει ο μεγάλος σταρ του MLS, ο προκάτοχος του πρωταθλήματος, το NASL είχε το μεγάλο Πελέ, πλέον και το MLS έχει έναν μεγάλο αστέρα.

Η πόλη του φωτός ήταν ένα παράξενο μικρό διάλειμμα για τον ίδιο και την οικογένεια του. Ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στην πόλη και την ομάδα που ανδρώθηκε και λατρεύτηκε, αλλά, η Barcelona δεν βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια. «Έχω ανάμικτα συναισθήματα για τη θητεία μου στην Παρί. Πραγματικά ήθελα να επιστρέψω στην Barcelona, ήμουν ενθουσιασμένος που θα μπορούσα να επιστρέψω, όμως από την άλλη, έχοντας βιώσει όσα βίωσα και με την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να βρεθώ ξανά σε ίδια κατάσταση, δηλαδή να περιμένω να δω τι θα συνέβαινε και άφηνα το μέλλον μου στα χέρια άλλων.» Δήλωσε ο ίδιος στην από κοινού συνέντευξη που παραχώρησε στις δύο κορυφαίες αθλητικές εφημερίδες της Βαρκελώνης, στην Mundo Deportivo και στη Sport.

Όπως είχαμε γράψει και εδώ, τα πετροδόλαρα της Αλ-Χιλάλ δεν συγκίνησαν τον Αργεντινό σταρ και προτίμησε το Αμερικανικό πρωτάθλημα που βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο του και σε ταχεία ανάπτυξη με γοργά βήματα. Η Inter Miami ιδρύθηκε το 2018 από τον David Beckham και τον Marcelo Claure, Βολιβιανός επιχειρηματίας τεχνολογίας και επενδυτής. Η χρηματιστηριακή αξία της Inter της Αμερικής αγγίζει τα 560  εκατομμύρια ευρώ, ενώ έκανε ντεμπούτο στο MLS δυο χρόνια αργότερα το 2020, στον εκτός έδρας αγώνα με τους Los Angeles FC. Έχει έδρα το ολοκαίνουργιο Miami Freedom Park (άνοιξε το 2022) που έχει χωρητικότητα 25.000 θέσεων.

Από χθες 07/06, ο Λιονέλ Μέσι είναι παίχτης της Inter Miami, όμως το συμβόλαιο θα έχει ισχύ από 05/07, όταν και θα ανοίξει το θερινό μεταγραφικό παράθυρο στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το Athletic, το συμβόλαιο του Αργεντινού θα είναι 1+1+1 με δυο μεγάλες εταιρίες να παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό, η πρώτη είναι η Apple, που έδωσε 2.300.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής του πρωταθλήματος για 10 χρόνια και ως εκ τούτου εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο για το τι θα ήθελε να προβάλλεται στις διαδικτυακές οθόνες, ο τεχνολογικός κολοσσός θα δώσει ένα ποσοστό από τα έσοδα των νέων συνδρομητών του Apple TV+ στον τραπεζικό λογαριασμό του Μέσι. Η άλλη εταιρία είναι η Adidas, στηρίζει από το 2006 τον Αργεντινό σούπερ σταρ, όμως είναι και ένας από τους πιο μεγάλους χορηγούς του MLS! Η Γερμανική εταιρία έδωσε τα χέρια με το MLS, για να έρθει ο Μέσι στο πρωτάθλημα και αυτό σημαίνει ότι  ένα ποσοστό από την προσδοκώμενη αύξηση των κερδών της θα καταλήξει στον τραπεζικό του λογαριασμό! Επίσης, θα αποκτήσει ένα μετοχικό μερίδιο της Ίντερ Μαϊάμι και ενδέχεται να του παραχωρηθεί το δικαίωμα να αγοράσει κι αυτός το δικό του franchise όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Ο ίδιος στην συνέντευξη που έδωσε στα δυο Καταλανικά μέσα δήλωσε πάντως ότι: «Η αλήθεια είναι ότι το οικονομικό δεν ήταν ποτέ πρόβλημα ή εμπόδιο για μένα. Αν ήταν ζήτημα χρημάτων, θα πήγαινα στη Σαουδική Αραβία ή αλλού. Μου φαίνονταν πολλά τα λεφτά και η λάηθεια είναι ότι η απόφασή έγινε για άλλους λόγους και όχι για τα λεφτά.»

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο