Connect with us

Αγγλία

Ο νέος ιδιοκτήτης των Blyth Spartans ορκίζεται να μεγαλώσει το σύλλογο μαζί με των πρώην επιθετικό της Leicester City Steve Howard

Όπως γράψαμε και εδώ, οι Blyth Spartans, η ποιο γνωστή non league ομαδα στον κόσμο, αλλάξε διοικητικά χέρια και πλέον με τον Irfan Liaquat ιδιοκτήτη σκοπεύει να βρεθεί στις επαγγελματικές κατηγορίες, μαζί του ο νέος ιδιοκτήτης έχει τον πρωην επιθετικο της Leicester City, Steve Howard. Με ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Σπαρτιατών να ξεκινά μετά το τέλος της 24χρονης προεδρίας του Tony Platten, o Irfan Liaquat αποκάλυψε ότι ανέλαβε την ομάδα δίχως χρέη και χει υποσχεθεί να ενισχύσει τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα και να «αναπτύσσεται συνεχώς μέσα στο γήπεδο».

Ο ίδιος μιλώντας στην Chronicle Live είπε ότι: «Θα ήμασταν αφελείς αν δεν πιστεύαμε ότι θα το κάναμε αυτό. Θα επιμείνουμε στα σημεία του οράματός μας, έχουμε πέντε – έξι στόχους που θα πετύχουμε και έχω δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα εδώ. Έφερα έναν αθλητικό διευθυντή, ο οποίος ειναι top σε αυτό το επίπεδο. Έχει πολύ καλό επιχειρηματικό μυαλό και έχει παίξει σε κορυφαίο επίπεδο. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για την πόλη και τον σύλλογο.

 «Η δουλειά μου είναι το real estate, έχω εργαστεί σε υψηλό επίπεδο, διαθέτω χρήματα για λογαριασμό μεγάλων καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και ένα πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να βαθμονομήσω πολύ καλά και είχαμε ήδη συζητήσεις με ορισμένες μεγάλες εταιρείες για να αυξήσουν τη χορηγία και ψάχνουμε να αποκτήσουμε βασικούς, υψηλού επιπέδου χορηγούς. Θα αναπτυχθούμε εντός και εκτός γηπέδου και θέλουμε να είμαστε σε καλό μέρος πολύ γρήγορα και υπάρχει πολλή δουλειά σε αυτό, αλλά έχω βασικούς παίκτες γύρω μου και θα φτάσουμε εκεί.»

Με σχέδια εκτός γηπέδου να περιστρέφονται γύρω από την κοινοτική εκπαίδευση και τις επενδύσεις στην υποδομή του συλλόγου, οι οπαδοί των Σπαρτιατών θα είναι πρόθυμοι να αξιολογήσουν πώς το νέο σχέδιο ιδιοκτησίας θα υποστηρίξει τον Shaw στην προσπάθειά του να ενισχύσει την ομάδα του που έχει πληγεί από τραυματισμούς.

Η μεσοβδόμαδα ήττα στο φινάλε του αγώνα από την Farsley Celtic, εστειλε τους Σπαρτιάτες στην 15η θέση στον πίνακα της National League North, ενώ το Σαββάτο 24/2 θα αγωνιστούν εντός έδρα; με την Boston United που βρίσκεται μόλις επτά βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο προπονητής της ομάδας, Jon Shaw, παραδέχτηκε ότι οι αλλαγές δεν θα γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά τόνισε ότι υπάρχει επιθυμία να ενισχύσει την ομάδα του το συντομότερο δυνατό: «Είχαμε κάποιες συζητήσεις, προσπαθήσαμε να υπογράψουμε παίκτες τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες που επέλεξαν να πάνε αλλού, αλλά αυτό είναι κάτι στο οποίο οι Blyth Spartans έχουν συνηθίσει. Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, δεν νομίζω ότι οι Σπαρτιάτες θα ξοδέψουν ανόητα χρήματα και θα προσπαθήσει να επιβάλει την επιτυχία. Ένα, δεν το εγγυάται και δύο, αλλάζει το συναίσθημα του συλλόγου, αλλά η ομάδα είναι λεπτή και έχουμε τραυματισμούς σε βασικές θέσεις και σε βασικούς παίκτες, οπότε έχω ήδη ψάξει για να προσπαθήσω να φέρω μερικούς νέους παίκτες σε εμάς.”

Ο πρώην πρόεδρος Tony Platten και ο αντιπρόεδρος Kevin Scott αποχώρησαν σχεδόν ενός τέταρτου αιώνα καθοδηγώντας τους Σπαρτιάτες. Και οι δυο θα παραμείνουν ένθερμοι υποστηρικτές του συλλόγου – αλλά τόνισε ότι η τοπική κοινότητα πρέπει να σταθεί πίσω από τους Σπαρτιάτες καθώς η νέα ιδιοκτησία υλοποιεί τα σχέδιά της για την προώθηση του συλλόγου.

Με πληροφορίες από το άρθρο του Mark Carruthers για την Chronicle Live

Advertisement

Must See

More in Αγγλία