Connect with us

Τέννις

Ο νέος ρόλος του Ραφαέλ Ναδάλ στην Σαουδικη Αραβια και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Διεθνής Αμνηστία προέτρεψε τον Ραφαέλ Ναδάλ να χρησιμοποιήσει το νέο του ρόλο ως πρεσβευτής της Σαουδικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Saudi Tennis Federation-STF) ως πλατφόρμα για να μιλήσει ανοιχτά για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αραβική χώρα.

Ο 37χρονος τενίστας, έχει αναλάβει το ρόλο ως μέρος της «μακροπρόθεσμης δέσμευσης του με την STF να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος και να εμπνεύσει μια νέα γενιά αθλητών» στο βασίλειο.

Ο Ισπανός, 22 φορές νικητής Grand Slam, είπε ότι ήθελε να βοηθήσει στη συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος σε όλο τον κόσμο – και ότι «στη Σαουδική Αραβία υπάρχει πραγματική δυνατότητα».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Ναδάλ, ο οποίος έχασε το Australian Open λόγω τραυματισμού, θα ανοίξει επίσης ακαδημία στο Ριάντ.

«Ο νέος ρόλος του Ράφα Ναδάλ είναι απλώς το τελευταίο κεφάλαιο στην αδυσώπητη επιχείρηση στα σπορ της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών υποθέσεων της Διεθνούς Αμνηστίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Πίτερ Φράνκενταλ.

«Από το τένις μέχρι το ποδόσφαιρο, το γκολφ και την πυγμαχία, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ξόδεψαν δισεκατομμύρια στις προσπάθειές τους να αναδείξουν τη χώρα ως αθλητική υπερδύναμη και να εκτρέψουν την προσοχή από ένα φρικτό ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως και με άλλα αστέρια του αθλητισμού που αναλαμβάνουν καλά αμειβόμενες δουλειές στη Σαουδική Αραβία, θα παροτρύνουμε τον Ναδάλ να μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Σαουδικής Αραβίας, προσφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας». Συμπλήρωσε ο Φράνκενταλ.

Με πληροφορίες από την  Morning Star 

Advertisement

Must See

More in Τέννις