Connect with us

Europa League

Ο Παναθηναϊκός βούλιαξε το «κίτρινο υποβρύχιο»

Το καλό του πρόσωπο φόρεσε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, επικρατώντας της Βιγιαρεάλ με 2-0 στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Ιωαννίδης στο 39’ με υπέροχο «σκαφτό» και ο Σπόραρ στο 78’ με τρομερή εκτέλεση «σφράγισαν» την πρώτη νίκη των «πράσινων» σε group stage του Europa League μετά από 11 χρόνια!

Οι «Πράσινοι» ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και με ωθήσει τον κόσμο τους έλεγξαν τον ρυθμό από την αρχή του αγώνα. Μόλις στο 8’ έκανε την πρώτη φάση με τον Σένκεφελντ, στο 17’ η Βιγιαρεάλ απείλησε χωρίς να βρει στόχο, ο Παλάσιος απάντησε στο 20’, αλλά, το σουτ έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 37’ ήρθε το 1-0, όταν ο Ιωαννίδης «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Ρέινα που έκανε έξοδο και την έστειλε στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος με τον Παλάσιος στο 52’, με συνεχής φάσης στο 58’ και στο 62’ προσπάθησε να κάνει το 2-0. Αυτό έγινε στο 79’ όταν ο Σπόραρ σούταρε  με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή, κάνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό και ξαναβάζοντας «φωτιά» στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (76’ Αράο), Τσέριν Παλάσιος (88’ Παλάσιος), Μπερνάρ (76’ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68’ Βιλένα), Ιωαννίδης (68’ Σπόραρ).
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Πατσέτα): Ρέινα, Κίκο Φεμένια, Μαντί, Γκάμπια, Πεδράθα, Ντένις Σουάρες (30’ λ.τρ. Πίνο), Καπουέ, Κομεσανά (60’ Παρέχο), Τριγκέιρος (61’ Μορένο), Μοράλες (77’ Μπαένα), Μπρέτετον (61’ Σόρλοθ).

Advertisement

Must See

More in Europa League