Connect with us

Ποδόσφαιρο

Ο Ρήγας Φεραίος και οι ποδοσφαιρικές ομάδες που φέρουν το όνομα του

Σήμερα, 202 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βρήκαμε δυο ομάδες που φέρουν το όνομα του επαναστάτη, εθνεγέρτη και μάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίο (1757-1798).

Η πρώτη ομάδα βρίσκεται στο ιστορικό Βελεστίνο (το αρχαίο Φερές) που είναι και η γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου. Η κωμόπολη βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων, στην πλαγιά ενός λόφου, στο νοτιοανατολικό άκρο του Θεσσαλικού κάμπου. 

Εκεί το 1926, ιδρύθηκε ο Α.Σ. «Ρήγας Φεραίος», η πρωτοβουλία για την ίδρυση του συλλόγου έγινε δεκτή με καλές προοπτικές από τη νεολαία και το σύνολο των κατοίκων του Βελεστίνου. Με την ίδρυση ήρθε και η πλούσια, για την εποχή αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου, με σειρά ποδοσφαιρικών αγώνων, που συγκέντρωναν πλήθος κόσμου. 

Το 1975 αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική, ενώ μέσα στην ίδια δεκαετία κέρδισε 5 φορές το τοπικό πρωτάθλημα. Έχει αγωνιστεί επίσης, 7 φορές στην Γ’ Εθνική. Πλέον αγωνίζεται στην Α’ Ε.Π.Σ.Θ.

Η δεύτερη που φέρει το όνομα του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίου, βρίσκεται στην Κύπρο.

Ο Α.Μ.Σ.Π. Ρήγας Φεραίος ιδρύθηκε στο Παραλίμνι το 1982. Λόγω των δύσκολων εποχών και αντίξοων συνθηκών η ομάδα δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Το 2015 μια ομάδα νέων αποφάσισαν να αναστήσουν την ομάδα, έτσι βλέπουμε ξανά την ομάδα στο γήπεδο. Η ομάδα αποτελείται από νεαρούς από όλες τις περιοχές των Κοκκινοχωρίων  και προσπαθούν φτάσουν την ομάδα στις μεγάλες κατηγορίες.

Η ομάδα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ΠΟΑΛ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αμμοχώστου-Λάρνακας), ένα τοπικό, ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που διεξάγεται στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο