Connect with us

Αγγλία

Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Ο θρύλος της Man Utd και της Αγγλίας έφυγε σε ηλικία 86 ετών

Ο Τσάρλτον θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ποτέ, σκοράροντας 249 γκολ σε 758 εμφανίσεις μεταξύ 1956 και 1973. Κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο με τη Γιουνάιτεντ το 1968, καθώς και τρεις τίτλους της Πρώτης Κατηγορίας.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 κέρδισε 106 συμμετοχές για την Αγγλία, σκοράροντας 49 φορές, ένα ρεκόρ σκόρερ που κατείχε από το 1970 έως το 2015.

«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο Sir Bobby πέθανε ειρηνικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η οικογένειά του θα ήθελε να μεταβιβάσει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέβαλαν στη φροντίδα του και για τους πολλούς ανθρώπους που τον αγάπησαν και τον στήριξαν. Θα ζητούσαμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή». Ηταν η δήλωση της οικογένειάς του

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέτισε επίσης το δικό της φόρο τιμής στον Τσάρλτον: «Ο Σερ Μπόμπι ήταν ήρωας για εκατομμύρια, όχι μόνο στο Μάντσεστερ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και όπου παίζεται ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Θαυμάστηκε τόσο για το αθλητικό του πνεύμα και την ακεραιότητά του όσο και για τις εξαιρετικές του ιδιότητες ως ποδοσφαιριστής· ο Sir Bobby θα μνημονεύεται πάντα ως ένας από τους αστέρες του παιχνιδιού. Απόφοιτος της Ακαδημίας Νέων μας, ο Sir Bobby έπαιξε 758 παιχνίδια και σημείωσε 249 γκολ για 17 χρόνια ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τρία πρωταθλήματα και το Κύπελλο Αγγλίας. Για την Αγγλία, είχε 106 συμμετοχές και σημείωσε 49 γκολ, ενώ κέρδισε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Μετά την αποχώρησή του, συνέχισε να υπηρετεί τον σύλλογο από τη θέση του διευθυντής για 39 χρόνια. Το απαράμιλλο ρεκόρ των επιτευγμάτων, του χαρακτήρα και των υπηρεσιών του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Αγγλικού ποδοσφαίρου και η κληρονομιά του θα ζήσει μέσα από το έργο του Ιδρύματος Sir Bobby Charlton. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου προς τη σύζυγό του Lady Norma, τις κόρες και τα εγγόνια του και όλους όσους τον αγάπησαν». Ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Advertisement

Must See

More in Αγγλία