Connect with us

Τεχνολογία

Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργίας Αντιγράφων Ασφαλείας

Κάθε χρόνο στις 3 Απριλίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργίας Αντιγράφων Ασφαλείας (World Cloud Security Day), μια γιορτή αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των ηγετών πληροφορικής και ασφάλειας σχετικά με τις αυξανόμενες απειλές που σχετίζονται με την απομακρυσμένη εργασία και την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων.

Από το 2022, το 60% όλων των εταιρικών δεδομένων είναι αποθηκευμένο σε “σύννεφο”. Με την ταχεία υιοθέτηση του cloud, μαζί με έναν αυξανόμενο αριθμό απομακρυσμένων και υβριδικών εργαζομένων, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο για τους εισβολείς να έχουν πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα ατόμων και οργανισμών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργίας Αντιγράφων Ασφαλείας είναι η καλύτερη στιγμή για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με την απομακρυσμένη εργασία και το BYOD (Bring Your Own Device), τους οποίους μπορεί να μην γνωρίζουν οι ηγέτες της πληροφορικής και της ασφάλειας.

Η Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας:

Το cloud έχει γίνει μια κρίσιμη ραχοκοκαλιά για τους περισσότερους οργανισμούς. Το 2020, μόνο το 61% των επιχειρήσεων των ΗΠΑ μετέφερε τον φόρτο εργασίας τους στο cloud για να υποστηρίξει γρήγορα την απομακρυσμένη εργασία και την προσβασιμότητα σε εταιρικά δεδομένα. Από το 2002, το 60% όλων των εταιρικών δεδομένων ήταν αποθηκευμένο στο cloud. Και ενώ το σύννεφο παρέχει ευελιξία και πιθανές ενισχύσεις στην παραγωγικότητα, έχει επίσης εισαγάγει κινδύνους που δεν αναγνωρίζονται εύκολα. Καθώς οι λειτουργίες cloud γίνονται πιο διαδεδομένες, οι απειλές για την ασφάλεια έχουν γίνει επίσης πιο επικίνδυνες.

Οι φορείς απειλών εξελίσσουν συνεχώς τις τακτικές τους για να επωφεληθούν από απομακρυσμένους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν smartphone και tablet και το δημόσιο διαδίκτυο για να συνδεθούν στο cloud. Αντί να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος σε επιτραπέζιους υπολογιστές, οι εισβολείς προσαρμόζουν τις καμπάνιες κοινωνικής μηχανικής τους χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου SMS, εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές με λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Με αμέτρητες υπηρεσίες cloud, έχει γίνει επίσης πιο δύσκολο να παρακολουθείτε τις ρυθμίσεις κάθε μεμονωμένης υπηρεσίας καθώς και το πότε πρέπει να ενημερώνεστε. Ως αποτέλεσμα, οι εσφαλμένες διαμορφώσεις και τα τρωτά σημεία γίνονται πιο κοινά, δίνοντας στους επιτιθέμενους έναν άλλο τρόπο να υπονομεύσουν τα δεδομένα ενός οργανισμού ή ενός ατόμου στο cloud.

 

Με πληροφορίες από daysoftheyear.com

Advertisement

Must See

More in Τεχνολογία