Connect with us

Αγγλία

Ποδοσφαιρική ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου επικρίθηκε επειδή ήταν «πολύ λευκή»

Η αύξηση της διαφορετικότητας εντός της γυναικείας ομάδας της είναι «βασική προτεραιότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Άρσεναλ. Ο αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος δήλωσε ότι αποδέχεται ότι έχει προβλήματα διαφορετικότητας στην γυναικεία ομάδα του, αφού περιφρονήθηκε στο Διαδίκτυο για τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας ομάδας που δεν εμφάνιζε καμία μαύρη ή άλλη εθνοτική μειονότητα.

«Αναγνωρίζουμε ότι η τρέχουσα γυναικεία πρώτη ομάδα μας δεν αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία που υπάρχει στον σύλλογο και τις κοινότητες που εκπροσωπούμε», δήλωσε η Άρσεναλ σε δήλωση στην αθλητική έκδοση The Athletic την Κυριακή.

Η ομάδα πρόσθεσε: «Η αύξηση της συμμετοχής νεαρών γυναικών και κοριτσιών από διαφορετικά υπόβαθρα είναι βασική προτεραιότητα» και ο σύλλογος θα προσπαθήσει «να συνεχίσει να προωθεί μεγαλύτερη ποικιλομορφία και συμπερίληψη και να δημιουργεί την αίσθηση ότι ανήκουν σε όλους όσους συνδέονται με το κλαμπ. .»

Η διεθνής Αγγλίδα, Michelle Agyemang,, η οποία είναι μαύρη, δόθηκε προσωρινά δανεικός σε άλλη αγγλική ομάδα, τη Watford FC, και ως εκ τούτου δεν ήταν παρούσα για τη φωτογραφία της ομάδας.

Οι κατηγορίες για έλλειψη διαφορετικότητας στο βρετανικό γυναικείο ποδόσφαιρο είναι συχνές τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφού η αγγλική εθνική ομάδα είχε για λίγο μια ολόλευκη ομάδα γυναικών στις αρχές του 2021. Η Αγγλία επίσης δεν είχε παίκτριες που να είναι μαύρες ή από άλλη εθνοτική μειονότητα στην αρχική της ενδεκάδα στον τελικό του Euro 2022 γυναικών πέρυσι.

Το γυναικείο παιχνίδι στην Αγγλία έχει επίσης επικριθεί επειδή η πλειονότητα των προπονητικών βάσεων και των ακαδημιών του βρίσκεται σε αγροτικές περιοχές εκτός μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων, εμποδίζοντας δυνητικά την πρόσβαση σε παιδιά των πόλεων – πολλά από τα οποία θα ήταν εθνοτικά διαφορετικά.

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι αναλάμβανε μια γενική αναθεώρηση των προτύπων της διαδρομής γυναικών παικτών μετά από τριετή ανασκόπηση σε θέματα διαφορετικότητας. Η FA είπε ότι σκοπεύει να διασφαλίσει ότι «το 95% των παικτών [μπορούν] να έχουν πρόσβαση σε ένα Αναδυόμενο Κέντρο Ταλέντου εντός μίας ώρας από τον τόπο διαμονής τους έως το 2024».

Ωστόσο, μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς τέτοια βήματα, το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αγγλία θα θεωρείται «άθλημα μεσαίας τάξης», σύμφωνα με την προπονήτρια της Chelsea, Emma Hayes. «Αν θέλετε μια διαφορετική ομάδα να ασχολείται με το παιχνίδι μας σε επίπεδο ελίτ, τότε ίσως θα έπρεπε να ταξιδεύουμε στις πόλεις με πιο βαθύ τρόπο».

Αντίθετα, η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Άρσεναλ διαθέτει αρκετούς παίκτες από διαφορετικά εθνικά υπόβαθρα, όπως οι Gabriel Jesus, William Saliba, Thomas Partey και ο Άγγλος διεθνής Bukayo Saka – ο οποίος έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης στο διαδίκτυο αφού έχασε ένα κρίσιμο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 εναντίον Ιταλία πριν από δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από το RT

Advertisement

Must See

More in Αγγλία