Connect with us

Europa League

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ΑΕΚ στην Αγγλία

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για την ΑΕΚ, που νίκησε 3-2 τη Μπράιτον στην Αγγλία, ξεκινώντας ιδανικά την πορεία της στον 2ο όμιλο του Europa League. Οι Σιντιμπέ (11΄), Γκατσίνοβιτς (40΄) και Πόνσε (84΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε με δύο πέναλτι ο Ζοάο Πέδρο (30΄,67΄).

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Μπράιτον να έχει την κατοχή, όμως ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ στο 11’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζισαφί και τον Σιντιμπέ που με εκπληκτική κεφαλιά πίσω από το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο δίχτυα. Ο αέρας του γκολ έδωσε την ώθηση και στην επόμενη φάση έχασε την ευκαιρία να κάνει τον 2-0 όταν ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε, αλλά ο Στιλ τον σταμάτησε. Στο 19’ ο Πινέδα έκανε το σουτ, εκτός περιοχής,  η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού της Μπράιτον και ο Στιλ μπλόκαρε. Στο 22’ ο Γκαρσία, ξανά προσπάθησε, αλλά, το σουτ ήταν κακό. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήταν με τον Ανσού Φατί στο 24’ αλλά, δεν βρήκε στόχο. Στο 30’ ο Ζοάο Πέδρο ευστόχησε από τη βούλα του πέναλτι φέρνοντας τον αγώνα στα ίσια. Η ΑΕΚ απάντησε 10 λεπτά αργότερα όταν ο Γκατσίνοβιτς με εκπληκτική προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ αναγκάστηκε να προβεί σε αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Χατζισαφί συγκρούστηκε με τον Χέκε κεφάλι με κεφάλι και έμειναν για λίγο στον αγωνιστικό χώρο, οι άνθρωποι του γηπέδου τον μετέφεραν πολύ προσεκτικά, ενώ του έχουν φορέσει και κολάρο. Την θέση του πήρε στο 60’ ο Μοχαμαντί. Στο 66’ ο Σιμάνσκι στην προσπάθειά του να απομακρύνει κλώτσησε τον Ζοάο Πέδρο, αυτός ξανά από την βούλα του πέναλτι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Στο 84’ ο Ελίασον πάσαρε στον Πόνσε και αυτός με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Παρά τα 13’ λεπτά καθυστερήσεων η ΑΕΚ έφυγε με τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Ίγκορ, Μίλνερ (55΄ λ.τρ. Λάμπτεϊ), Εστουπινιάν, Φαν Χεκ, Γκίλμουρ (86΄ Αντινγκρά), Γκρος, Μαρτς, Ζοάο Πέδρο (81΄ Γουέλμπεκ), Μιτόμα (86΄ Μπουονανότε), Φάτι

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (56΄ Μοχαμαντί), Γιόνσον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79΄ Μάνταλος), Πινέδα (79΄ Ελίασον), Αραούχο (69΄ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69΄ Πόνσε)

Advertisement

Must See

More in Europa League