Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Προβλήματα στη Γαλλία πριν τον μεγάλο τελικό

Η Γαλλία παλεύει με έναν ιό που έχει χτυπήσει την ομάδα ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή.

Ο Raphaël Varane και ο Ibrahima Konaté αρρώστησαν το πρωί της Παρασκευής (16/12), έχοντας και οι δύο ξεκινήσει τον ημιτελικό με το Μαρόκο, και αγωνίζονται να είναι πλήρως σε φόρμα για τον αγώνα της Κυριακής.

Ο Varane της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Konaté της Λίβερπουλ έχουν απομονωθεί στα δωμάτια τους με τη Γαλλία να επιβάλλει μέτρα κοινωνικής απόστασης στο ξενοδοχείο της ομάδας για να προσπαθήσει να περιορίσει την μετάδοση του ιού.

Ένας άλλος αμυντικός, ο Dayot Upamecano, και ο μέσος Adrien Rabiot, υπέφεραν από συμπτώματα γρίπης, πονοκεφάλους και στομαχικές διαταραχές και έχασαν τον ημιτελικό. Ο Kingsley Coman είναι επίσης άρρωστος.

Ωστόσο, ο αρχηγός της Γαλλίας Hugo Lloris πιστεύει ότι η “αδρεναλίνη και ο ενθουσιασμός” ενός τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα εξασφαλίσουν ότι όλοι οι συμπαίκτες του είναι ικανοί να παίξουν.

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παρά τις περιστάσεις», δήλωσε και συμπλήρωσε. «Νομίζω ότι χάρη στην αδρεναλίνη και τον ενθουσιασμό που θα νιώσουμε θα είμαστε όλοι αρκετά σε φόρμα και έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε αυτή την τελευταία μάχη. Στο παρελθόν έχουμε αποδείξει ότι οι γαλλικές ομάδες που ήταν επιτυχημένες βασίζουν πάντα αυτή την επιτυχία σε ένα ισχυρό ομαδικό πνεύμα. Έτσι προσπαθούμε να αντλήσουμε από αυτό, υπάρχει ένα πολύ καλό συναίσθημα στο στρατόπεδο από την αρχή του τουρνουά και δεν υπάρχει λόγος να μην είναι το ίδιο ξανά αύριο. Ποτέ δεν είσαι πραγματικά προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, αλλά προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για αυτόν τον αγώνα όσο καλύτερα μπορούμε, αυτά είναι πράγματα για τα οποία δεν ήμασταν απαραίτητα προετοιμασμένοι, αλλά παραμένουμε συγκεντρωμένοι και φυσικά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. παίξει σε τελικό Μουντιάλ».

Υπήρξαν ενδείξεις ότι η ασθένεια εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του προημιτελικού εναντίον της Αγγλίας με το επιτελείο της Γαλλίας να προσπαθεί να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα και την προέλευση της. Αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο ιός χτύπησε τους ποδοσφαιριστές με τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι αρρώστησαν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Ο κλιματισμός στα γήπεδα, τα ξενοδοχεία και τις προπονητικές εγκαταστάσεις θεωρούν ότι είναι η αιτία, ενώ νωρίτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας της Βραζιλίας και, ιδιαίτερα του εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, Antony, παραπονέθηκαν για πονόλαιμο και βήχα.

Πολλοί επισκέπτες στο Κατάρ έχουν παλέψει με το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γρίπης. Οι θερμοκρασίες στη Ντόχα έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, κάτι που θεωρείται επίσης ότι ήταν ένας παράγοντας.

Ο προπονητής της Γαλλίας, Didier Deschamps επιβεβαίωσε: «Ο Coman έχει πυρετό σήμερα το πρωί. Είχαμε μερικές περιπτώσεις συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη. Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί για να μην εξαπλωθεί».

Ο επιθετικός Randal Kolo Muani, ανέφερε: «Όλοι προσέχουν. Οι γιατροί έχουν θέσει σε εφαρμογή σύστημα υγιεινής για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού. Οι άρρωστοι παίκτες είναι στα δωμάτιά τους. Πλένουμε τα χέρια μας όλη την ώρα, χρησιμοποιούμε απολυμαντικό τζελ, προσπαθούμε να κρατήσουμε την κοινωνική απόσταση. Είμαστε πολύ αυστηροί με αυτούς τους κανόνες».

Ο συμπαίκτης του Ousmane Dembéléπρόσθεσε: «Δεν φοβόμαστε τον ιό. Ο Dayot και ο Adrien είχαν πονοκέφαλο, αλλά έχουν τσάι, τζίντζερ και μέλι και αυτό τους βοηθάει πολύ. Ελπίζω ότι όλοι θα είναι σε φόρμα για την Κυριακή».

Ο Upamecano και ο Rabiot μπόρεσαν να λάβουν μέρος στην προπόνηση την Παρασκευή πριν από τον τελικό της Κυριακής με τους Varane, Konaté και Coman να απομονώνονται. Απουσίαζαν επίσης ο Théo Hernández με πόνους στο γόνατο και ο Aurélien Tchouaméni με πρόβλημα στο ισχίο. Ο Hernández, ειδικότερα, πιστεύεται ότι είναι αμφίβολος για τον τελικό, έχοντας υποστεί δύο χτυπήματα στο γόνατό του ενάντια στο Μαρόκο.

Η Γαλλία έχει επιβάλει πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών αποστάσεων, μεγαλύτερης απολύμανσης και έχει δώσει εντολή στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Al-Messila Luxury Collection Resort & Spa να φορούν μάσκες. Οι παίκτες φορούν επίσης μάσκες όταν συναντώνται σε εσωτερικούς χώρους, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα τεστ Covid.

Με πληροφορίες από την Τelegraph

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο