Connect with us

Ποδόσφαιρο

Προθεσμία 72 ωρών δόθηκε στον Samuel Eto’o από την Ομοσπονδία για να βρει νέο προπονητή για την Εθνική ομάδα

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν (Cameroon Football Federation-FECAFOOT) ανακοίνωσε το Σάββατο 6 Απριλίου ότι έδωσε στον πρόεδρό της Samuel Eto’o 72 ώρες για να διορίσει νέο προπονητικό επιτελείο για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η FECAFOOT ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης του σώματος που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Γιαουντέ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αφότου η FECAFOOT εξέφρασε «μεγάλη έκπληξη» για τον διορισμό του Βέλγου Marc Brys ως προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών, χαρακτηρίζοντάς το λυπηρό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της χώρας, Narcisse Mouelle Kombi είπε ότι ο νέος προπονητής διορίστηκε μετά από «υψηλές οδηγίες» του προέδρου Paul Biya.

Η δήλωση του Σαββάτου 6 Απριλίου, ανέφερε ότι η FECAFOOT “δεν συμμετείχε στη διαδικασία που οδήγησε στον διορισμό … αδιαφορώντας για τα σχόλια”.

Εάν ο Samuel Eto’o διορίσει νέο προπονητικό επιτελείο, θα βρεθεί σε μια «σοβαρή» ποδοσφαιρική κρίση διαχείρισης, δήλωσε ο αναλυτής ποδοσφαίρου Joseph Mbah.

“Θα σημαίνει ότι η χώρα έχει μία ομάδα με δύο διαφορετικά προπονητικά επιτελεία. Αυτό σίγουρα θα βαθύνει την κρίση στο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου, το οποίο ήδη δέχεται επικρίσεις”, είπε ο Mbah σε διεθνή μέσα.

Ο Brys διορίστηκε στη θέση του Rigobert Song, ο οποίος είχε οδηγήσει το Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 και απολύθηκε τον Φεβρουάριο μετά την κακή απόδοση του Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2023.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο