Ποδόσφαιρο

Προθεσμία 72 ωρών δόθηκε στον Samuel Eto’o από την Ομοσπονδία για να βρει νέο προπονητή για την Εθνική ομάδα

Published on

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν (Cameroon Football Federation-FECAFOOT) ανακοίνωσε το Σάββατο 6 Απριλίου ότι έδωσε στον πρόεδρό της Samuel Eto’o 72 ώρες για να διορίσει νέο προπονητικό επιτελείο για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η FECAFOOT ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης του σώματος που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Γιαουντέ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις δύο ημέρες αφότου η FECAFOOT εξέφρασε «μεγάλη έκπληξη» για τον διορισμό του Βέλγου Marc Brys ως προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών, χαρακτηρίζοντάς το λυπηρό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της χώρας, Narcisse Mouelle Kombi είπε ότι ο νέος προπονητής διορίστηκε μετά από «υψηλές οδηγίες» του προέδρου Paul Biya.

Η δήλωση του Σαββάτου 6 Απριλίου, ανέφερε ότι η FECAFOOT “δεν συμμετείχε στη διαδικασία που οδήγησε στον διορισμό … αδιαφορώντας για τα σχόλια”.

Εάν ο Samuel Eto’o διορίσει νέο προπονητικό επιτελείο, θα βρεθεί σε μια «σοβαρή» ποδοσφαιρική κρίση διαχείρισης, δήλωσε ο αναλυτής ποδοσφαίρου Joseph Mbah.

“Θα σημαίνει ότι η χώρα έχει μία ομάδα με δύο διαφορετικά προπονητικά επιτελεία. Αυτό σίγουρα θα βαθύνει την κρίση στο διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου, το οποίο ήδη δέχεται επικρίσεις”, είπε ο Mbah σε διεθνή μέσα.

Ο Brys διορίστηκε στη θέση του Rigobert Song, ο οποίος είχε οδηγήσει το Καμερούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 και απολύθηκε τον Φεβρουάριο μετά την κακή απόδοση του Καμερούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2023.

Popular Posts

Copyright © 2023 Skygoal