Connect with us

Εθνική Ελλάδος

Προκριματικά EURO WU-19: Ελλάδα – Δανία 2-2

Η Εθνική Νεανίδων πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την αντίστοιχη της Δανίας στον εναρκτήριο αγώνα της στην 2η προκριματική φάση του EURO WU-19 σε αναμέτρηση, η οποία διεξήχθη στο Bakovci Stadium της Σλοβενίας.

Παρότι βρέθηκε 2 φορές πίσω στο σκορ η Εθνική Ομάδα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας του τουρνουά.

Στο 15′ το δυνατό σουτ της Άγκαρντ έξω από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι αλλά στο 25′ η ίδια παίκτρια έδωσε το προβάδισμα στη Δανία με σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά από απόκρουση της Πεταλωτή. Στη συνέχεια η Εθνική Ομάδα αμύνθηκε εξαιρετικά, πίεσε για να σκοράρει και τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 71ο λεπτό, όταν η η Νταρζάνου με εξαιρετική σέντρα βρήκε την Ζάγκλη, η οποία με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Πέτερσον. Η Δανία πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 83′ με σουτ της Γιόργκενσεν από κοντά αλλά στο 87΄η Νταρζάνου με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στην άλλη αναμέτρηση του 1ου ομίλου (league A), η Ισπανία επικράτησε 5-0 της οικοδέσποινας Σλοβενίας. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι το Σάββατο 6 Απριλίου στις 13:00 με αντίπαλο την κάτοχο του τροπαίου τα τελευταία 2 χρόνια, Ισπανία .

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του 1ου ομίλου (league A), στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Νεανίδων. Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίνεται ο επικεφαλής του ομίλου ενώ η ομάδα που θα ολοκληρώσει την πορεία της στην 4η θέση θα υποβιβαστεί στη league Β.

Ελλάδα (Γιώργος Παπακώστας): Πεταλωτή, Ραπάνη, Ζάγκλη (46′ Κουρούπη), Τσαρουχά, Γκούφα (90′ Βαλκάνη), Καρυπίδη, Φακίνου (19′ Νταρζάνου), Σιαφαρίκα, Κούτσος (69′ Λαζαράκη), Κωστοπούλου, Σιδηροπούλου (46′ Κουκουλάκη).
Δανία (Άνια Μόλερ): Πέτερσον, Νέϊμαν, Νάουτρουπ, Γιόργκενσεν, Σίνγκι Κρίστενσεν (57′ Μπασκαγιά), Αντβόρσκοφ, Χάγκεμαν (83′ Νίλσεν), Σάνβιγκ, Άγκαρντ, Βάλβικ (57′ Λέρτσε), Σάρα Κρίστενσεν (46′ Βέστερμαρκ).

 

Πηγή; Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Advertisement

Must See

More in Εθνική Ελλάδος