Connect with us

Παγκόσμιο Κύπελλο

Πρόκριση για τους τρομερούς Ιάπωνες – Αποκλείστηκε η Γερμανία!

Κέρδισαν και την Ισπανία 2-1 με ανατροπή και προκρίνονται ως 1οι στον όμιλο, την ώρα που η Γερμανία μένει εκτός συνέχειας.

Οι τρομεροί Ιάπωνες δεν τα παράτησαν, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία προηγήθηκε με γκολ του Μοράτα μόλις στο 11ο λεπτό, φάνηκε καθαρά πως ήθελαν τη νίκη. Με δύο γρήγορα γκολ από τους Ντόαν και Τανάκα στο 48′ και στο 51′ αντίστοιχα πήραν μεγάλη νίκη από τη “φούρια ρόχα” και πέρασαν στην επόμενη φάση ως πρώτοι στον όμιλο με 6 βαθμούς.

Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Τανιγκούτσι, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκαμότο (46′ Μιτόμο), Τανάκα (87′ Έντο), Μορίτα, Ίτο, Κούμπο (46′ Ντόαν), Καμάντα (68′ Τομιγιάσου), Μαέντα (62′ Ασάνο).
Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μπάλντε (68′ Άλμπα), Π. Τόρες, Ρόδρι, Αθπιλικουέτα (46′ Καρβαχάλ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι (68′ Φατί), Όλμο, Γουίλιαμς (57′ Φ. Τόρες), Μοράτα (57′ Ασένσιο).

Την ίδια ώρα η Γερμανία ναι μεν νίκησε την Κόστα Ρίκα με 4-2 αλλά καθώς η διαφορά τερμάτων είναι συντριπτικά υπέρ της Ισπανίας αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση. Το σκορ άνοιξε για τους Γερμανούς ο Γκνάμπρι στο 10 λεπτό και έμεινε έτσι για όλο το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κόστα Ρίκα ανέτρεψε το σκορ με γκολ του Τεχέδα στο 58′ και του Βάργκας στο 70′. Εκείνη την ώρα η Ισπανία έμενε εκτός Μουντιάλ καθώς ήδη έχανε και αν κέρδιζε και η Κόστα Ρίκα θα πήγαινε στους 6 βαθμούς μαζί με την Ιαπωνία. Αλλά οι Γερμανοί ισοφάρισαν 3 λεπτά αργότερα με το Χάβερτς και ο ίδιος με δεύτερο προσωπικό τέρμα έκανε το 2-3 στο 85′. Το σκορ έκλεισε στο 89ο λεπτό ο Φίλκρουγκ αλλά δεν ήταν αρκετό για τους Γερμανούς.

Κόστα Ρίκα (Λουίς Σουάρες): Νάβας, Φούλερ (74’ Μπένετ), Γουόστον, Ντουάρτε, Βάργκας, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Κάμπελ, Βενέγκας (74’ Ματαρίτα).

Γερμανία (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Ράουμ (67’ Γκέτσε), Γκιντογάν (55’ Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Μουσιάλα, Σανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ (66’ Χάβερτς).

Advertisement

Must See

More in Παγκόσμιο Κύπελλο