Connect with us

Γερμανία

Πρόστιμο 18.000 ευρώ στην Bayern Leverkusen για πανό που έλεγε ότι υπάρχουν μόνον δύο φύλα

Με ένα ιδιαίτερο πρόστιμο τιμωρήθηκε η Bayer Leverkusen από το αθλητικό δικαστήριο της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB), αφού οι οπαδοί της ξεδίπλωσαν ένα πανό που ανέφερε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα – μια κίνηση που θεωρήθηκε ότι συνιστά διάκριση εις βάρος της κοινότητας ΛΟΑΤKI και θα πρέπει να πληρώσει 18.000 ευρώ!

Ο σύλλογος της Μπουντεσλίγκα κατηγορήθηκε από την DFB για “διακριτική, αντιαθλητική συμπεριφορά εκ μέρους των οπαδών του” για το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας με τη Βέρντερ Βρέμης στις 25 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.

Ένα τεράστιο πανό που ξετύλιξαν οι οπαδοί έδειχνε το σύνθημα: “Υπάρχουν πολλά στυλ μουσικής αλλά μόνο δύο φύλα”. Η χρηματική ποινή επιβλήθηκε με απόφαση μονομελούς δικαστή, ο οποίος έκρινε ότι 6.000 ευρώ από το πρόστιμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση “προληπτικών μέτρων κατά των διακρίσεων”.

Ο Julian Reichelt, πρώην εκδότης της μεγαλύτερης ταμπλόιντ εφημερίδας της Γερμανίας Bild, κατακεραύνωσε την απόφαση και υποστήριξε ότι το πανό “απλά δηλώνει το βασικό βιολογικό γεγονός της ύπαρξής μας”. “Το πνεύμα των θεσμών μας κατατρώγεται από έναν ιδεολογικό ιό”, πρόσθεσε.

Advertisement

Must See

More in Γερμανία