Connect with us

Πολιτισμός

Σεπτέμβριος: Ο μήνας των Φεστιβάλ 

Όσο το καλοκαίρι φθάνει στο τέλος του, ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικότερος μήνας για κάποιο φεστιβάλ, η ζέστη υποχωρεί και το Φθινόπωρο μας βοηθάει να χαρούμε μια ευχάριστη βόλτα σε κάποιο φεστιβάλ. Οι επιλογές πολλές και οι ευκαιρίες για κάποιες αγορές ή μια γνωριμία με κάτι νέο ακόμα ποιο εύκολο.

Το 51ο φεστιβάλ βιβλίου της Αθήνας, διεξάχθηκε φέτος στο Πεδίον Άρεως αντί στο Ζάππειο, κάτι που το έκανε αρκετά ποιο όμορφο σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου για 17 ημέρες μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε παλιές και νέες εκδόσεις, αλλά και να μιλήσουμε με συγγραφείς και εκδότες. Το Πεδίον του Άρεως ένας πράσινος χώρος στο αστικό κέντρο μας φιλικός για τους εκδότες και τον κόσμο μαζί με τις διάφορες εκδηλώσεις του φεστιβάλ απλωνόταν μέσα στο πάρκο και άφηνες τον κόσμο να συνδέεται με την μυθοπλασία, την ιστορία, τις επιστήμες, την βιογραφία και πολλά ακόμη. 

Φωτό από Χρήστος Καζαντζόγλου

Οι νύχτες του Σεπτέμβρη με ώθησαν αρχικά στο φεστιβάλ βιβλίου, οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι είχαν στα περίπτερα απλωμένες τις νέες εκδόσεις τους, αλλά και αρκετές από τις παλιές τους, οι συζητήσεις μαζί τους ήταν ευχάριστες και φιλικές, όλοι τους ήταν έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα μας και εμείς να κοιτάμε το πορτοφόλι μας αν τα χρήματα που έχουμε είναι αρκετά για να αγοράσουμε τα βιβλία τους. 

Όπως προανέφερα και ποιο πανω, το Πεδίων του Άρεως ήταν πολύ σωστή επιλογή, τα δέντρα έκαναν την βόλτα μας στα περίπτερα ποιο άνετη και δεν ένιωθες την ζέστη που είχε, κάτι που στο Ζάππειο θα ίσχυε ποιο έντονα. 

Φωτό από Χρήστος Καζαντζόγλου

Ένα άλλο φεστιβάλ που πέρασε ποιο αθόρυβα, ήταν το Athens Beer Weekend που έγινε το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου στην Δημοτική αγορά Κυψέλης. 

Προτίμησα να πάω την πρώτη ημέρα αργά το απόγευμα, ο κόσμος έξω από την αγορά μου έδειχνε ότι κάτι καλό γινόταν. Στο διήμερο φεστιβάλ κάποιος θα απολάμβανε μπίρες από μικρά ζυθοποιίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και από μερικές χώρες τις Ευρώπης, η συνοδεία από το παραδοσιακό street food βοηθούσε στην σωστή κατανάλωση της.

Φωτό από Χρήστος Καζαντζόγλου

Και τα δυο φεστιβάλ ομόρφυναν τις μέρες μας, όπως και οι νέες γεύσεις που αποκτήσαμε είτε μέσα από σελίδες νέων βιβλίων, είτε από νέες γεύσεις από τις μικρές ζυθοποιίες.

Advertisement

Must See

More in Πολιτισμός