Connect with us

Κοινωνία

Στάση εργασίας αύριο 8 Μαρτίου από την ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου. 

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία η στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών». 

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια μέρα και ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα απεργήσουν πλην κάποιον μέσων που θα λειτουργήσουν για να μπορέσει να μετακινηθεί ο κόσμος και να συμμετάσχει στην πορεία της ΑΔΕΔΥ, αναλυτικότερα:

Λεωφορεία 24ωρη απεργία:

Την ίδια ημέρα «χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αττική με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη δε θα κυκλοφορήσουν τα οδικά μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).

Τραμ κινούνται 11:00 έως 17:00:

Στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν τα έξι σωματεία τους. Τα Μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

Μετρο, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) κινούνται 11:00 έως 17:00:

Στην αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, όπως ανακοίνωσαν τα έξι σωματεία τους. Τα Μέσα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 17.00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ο Ηλεκτρικός 11.00 με 17.00 και το Μέτρο 12.00 με 16.00.

Τρόλεϊ 24ωρη απεργία:

Την ίδια ημέρα «χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αττική με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία όπως έγινε γνωστό μέσω του Σωματείου Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη δε θα κυκλοφορήσουν τα οδικά μέσα στην Αθήνα (λεωφορεία και τρόλεϊ) καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ συμμετέχει με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ).

Με πληροφορίες από το apergia.gr

Advertisement

Must See

More in Κοινωνία