Connect with us

NFL

Τέλος εποχής για τον Bill Belichick

Μετά από 24 χρόνια και 6 Super Bowls, αποχωρεί από τους New England Patriots.

Ένας από τους πλέον θρυλικούς head coaches του NFL αλλάζει στέγη για πρώτη φορά μετά από 24. Ο Bill Belichick και ο ιδιοκτήτης των Patriots, Robert Krat, αφού συναντήθηκαν και συζήτησαν για το μέλλον αρκετές φορές μέσα στη σεζόν, αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους, ενώ για το “διαζύγιο” θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα και συνέντευξη Τύπου.

Ο Belichick δημιούργησε μία από τις σημαντικότερες δυναστείες του αθλήματος, έχοντας τον Tom Brady στη θέση του quarterback, κατακτώντας έξι Super Bowls και φτάνοντας σε συνολικά 9 τελικούς. Είναι επίσης δεύτερος head coach σε συνολικές νίκες στην ιστορία του σπορ με 333, πίσω μόνο από τον Don Shula που έχει 347. Η τελευταία του σεζόν στους Patriots τελείωσε με ρεκόρ 4-13 και ήταν η χειρότερη τους από το 1992 ενώ από την σεζόν που έφυγε ο Tom Brady, οι Patrios έχουν συνολικό ρεκόρ 29-38, σκοράροντας μόλις 13.9 πόντους ανά παιχνίδι. Γεγονότα που φυσικά δεν μπορούν να σβήσουν τη χρυσή ιστορία που έγραψαν Belichick και Brady.

Τι θα κάνει από εδώ και πέρα

Σίγουρα πολλές ομάδες θα τον ήθελαν στον πάγκο τους και ο ίδιος θα θέλει να σπάσει το ρεκόρ του Shula πριν αποσυρθεί. Ήδη έχουν γραφτεί φήμες για τους Carolina Panthers και τους Las Vegas Raiders ενώ οι Washington Commanders, οι Tennessee Titans, οι Seatle Seahawcks και οι Los Angeles Chargers είναι σε αναζήτηση headcoach με τους τελευταίους να έχουν τον πιο δυνατό και έτοιμο quarterback, Justin Herbert.

Είναι πολύ νωρίς να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη καθώς το τηλέφωνο του θα χτυπήσει αρκετές φορές από εδώ και πέρα μέχρι να πάρει κάποια απόφαση, οι μνηστήρες όμως είναι πολλοί.

Advertisement

Must See

More in NFL