Connect with us

Αγγλία

Ταξιδεύουμε πίσω στο μακρινό 2015 για να θυμηθούμε μια ιστορία από τους τρομερούς Σπαρτιάτες του Blyth

Οι Blyth Spartans, η ποιο διάσημη Non-League ομάδα στον κόσμο, έκανε χθες μια σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Chorley FC  και με γκολ του Josh Gillies στο 90′ συνεχίζει στην επόμενη φάση του κυπέλλου Αγγλίας.

Η νίκη-πρόκριση από τον 3ο προκριματικό γύρο των Σπαρτιατών του Blyth, με βοήθησε να θυμηθώ την ιστορική αναμέτρηση της ομάδας με την Birmingham στο μακρινό -πλέον- 2015.

Τότε, για τον 3ο γύρο του κυπέλλου, φιλοξένησαν την Birmingham που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Championship, ενώ οι ίδιοι αγωνίζονταν στην Northern Premier League, δηλαδή 5 κατηγορίες επάνω από αυτούς!

Και όμως οι Σπαρτιάτες με μπροστάρη τον παίχτη-θρύλο της ομάδας Robbie Dale (νυν παίχτης της Ashington που κάνει και αυτη πολυ καλή πορεια στο φετινό κύπελλο Αγλίας) πήγαν στο ημίχρονο με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ τους! 

Δυστυχώς το όνειρο κράτησε μόλις 45 λεπτά και στο τέλος του αγώνα η Birmingham χαμογέλασε με το 3-2 υπέρ της.

Όμως, αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο έναν μεγαλο θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο πρώην παίχτης της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πορτογαλίας, Λουίς Φίγκο, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με την πορεία της ομάδας στον θεσμό που αποφάσισε να τους ακολουθήσει στο Twitter!

 

Advertisement

Must See

More in Αγγλία