Connect with us

EURO

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα διοργανώσουν το Euro 2028

Μετά την απόφαση της UEFA, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα διοργανώσουν μαζί το Euro 2028. Δέκα στάδια στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ιρλανδία θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. 

Το Γουέμπλεϊ πρόκειται να φιλοξενήσει τον τελικό – και ενδεχομένως και τους δύο ημιτελικούς – με τους άλλους αγγλικούς χώρους που περιλαμβάνονται στην τελική υποβολή προσφοράς του Απριλίου να είναι το στάδιο Tottenham Hotspur, το City of Manchester Stadium, το Villa Park, το St James’ Park και το νέο γήπεδο της Everton στο Μπράμλεϊ-Μουρ Ντοκ. Το Millennium Stadium του Cardiff, το Hampden Park στη Γλασκώβη, το Lansdowne Road του Δουβλίνου και το ανακαινισμένο Casement Park στο Μπέλφαστ θα φιλοξενήσουν επίσης αγώνες.

Η υπουργός Πολιτισμού Λούσι Φρέιζερ χαιρέτισε τα νέα, λέγοντας: «Είμαι ενθουσιασμένη που εξασφαλίσαμε το UEFA EURO 2028. Θα είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που φιλοξενήθηκε ποτέ από κοινού στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.»

Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό σε όλες τις διοργανώτριες χώρες, με τον Πρωθυπουργό της Σκωτίας Humza Yousaf να λέει: «Το ποδόσφαιρο είναι το εθνικό παιχνίδι της Σκωτίας και μια ισχυρή δύναμη για το καλό σε κοινότητες σε όλη τη χώρα.»

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε στο Χ (πρώην Twitter): «Είναι φανταστικό να ακούω ότι η Ουαλία θα φιλοξενήσει αγώνες UEFA EURO 2028 μετά την επιτυχημένη κοινή προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Μαζί, θα παραδώσουμε ένα αξέχαστο και θεαματικό τουρνουά – παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Cymru.»

Ο Ιρλανδός Taoiseach Leo Varadkar έγραψε στο X: «Είμαστε πρόθυμοι να επενδύσουμε στο [Lansdowne Road] & το Casement Park για να διασφαλίσουμε ότι τα στάδιά μας, βόρεια και νότια, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο.»

Advertisement

Must See

More in EURO