Τεχνολογία

Το Χ πάει στις έξυπνες τηλεοράσεις

Published on

Το X (πρώην Twitter) θα λανσάρει μια εφαρμογή τηλεόρασης για τις έξυπνες τηλεοράσεις των Amazon και Samsung την επόμενη εβδομάδα, σκοπός είναι να γίνει ο άμεσος ανταγωνιστής του YouTube.

Η εφαρμογή, η οποία σύμφωνα με το Fortune, θα έχει ομοιότητες με την εφαρμογή του YouTube, και στοχεύει να ενθαρρύνει τους χρήστες να παρακολουθούν τα μεγαλύτερα βίντεο από τις εκπομπές κυρίως που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Αυτό αποτελεί και έναν από τους στόχους του Elon Musk, μια εφαρμογή για όλα.

Η πλατφόρμα φλερτάρει ενεργά με μεγάλα ονόματα από δημιουργούς βίντεο και προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης.

Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με τον πρώην παρουσιαστή του CNN, Don Lemon για μια αποκλειστική εκπομπή. Ο γνωστός YouTuber MrBeast, κέρδισε πάνω από 250.000$ από το πρώτο του βίντεο που ανέβηκε στο X, αν και δήλωσε ότι τα τεράστια έσοδα ήταν πιθανότατα διογκωμένα.

Σίγουρα ο ανταγωνισμός με το YouTube δεν θα είναι κάτι εύκολο. Το YouTube αντιπροσώπευε το 8,6% της συνολικής τηλεθέασης στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Nielsen. Σχεδόν το ήμισυ της τηλεθέασης του YouTube στις ΗΠΑ ήρθε μέσω τηλεοράσεων το 2023, σύμφωνα με το The Information.

«Είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί το YouTube», είπε η μια ανώνυμη πηγή μέσα από το X για τον Elon Musk, προσθέτοντας ότι το Twitch, το Signal και το Reddit βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο του ως αντίπαλες πλατφόρμες.

Το αν θα προσελκύσει δημιουργούς με επικερδές προϊόν για τους δημιουργούς δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετό για το X για να κάμψει την κυριαρχία του YouTube για βίντεο μεγάλης διάρκειας και υψηλής ποιότητας σε όλες τις συσκευές.

Πέρα από τις έξυπνες τηλεοράσεις, το X έχει επίσης εξερευνήσει την επέκταση σε βιντεοπαιχνίδια, podcast και πολλά ακόμα καθώς κυνηγά μια ευρύτερη “εφαρμογή για τα πάντα”.

Με πληροφορίες από The Fortune και X News Daily

Popular Posts

Copyright © 2023 Skygoal