Connect with us

Ποδόσφαιρο

Το Club of Pioneers ετοιμάζετε για περιοδεία στην Αυστραλία

Το Club of Pioneers είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες από κάθε χώρα που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Το Club of Pioneers ιδρύθηκε το 2013 από την Sheffield FC, τον πρώτο και παλαιότερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο. Το Club of Pioneers στοχεύει να ανακαλύψει και να συνδέσει τους παλαιότερους υπάρχοντες ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο ποδοσφαιρικών συλλόγων με ομοϊδεάτες για να προωθήσει τη σημασία της ιστορίας του ποδοσφαίρου και και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μέχρι τώρα υπάρχουν 28 ομάδες από όλο τον κόσμο που είναι μέλη στο δίκτυο, κάποιος θα βρει ομάδες από την 1η μέχρι και την 10η κατηγορία, ενώ κάποιες είναι ενεργές, αλλά, δεν αγωνίζονται σε κάποιο επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο. 

Ποιο γνωστές ομάδες είναι η Ιταλική Genoa, η Αυστριακή First Vienna, η Ελβετική St. Gallen, η Ουαλική και πλέον με άρωμα Χόλιγουντ Wrexham, η Σκοτσέζικη Queen’s Park, η Βελγική Royal Antwerp, αλλά και ομάδες από την Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, το Χονκ Κονγκ και πολλές ακόμη. 

Με ένα λιτό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα πάει περιοδεία στην Αυστραλία, οπότε αναμένουμε να μάθουμε ποια είναι εκεί η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε στην χώρα των καγκουρό.

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο