Connect with us

Ποδόσφαιρο

52 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών!

Σαν σήμερα το 1971, ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι του στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ για να τιμήσει την Ελλάδα για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Άγιαξ. 

Η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών παραμένει ορόσημο για το διασυλλογικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας, αφού καμία εγχώρια ομάδα πλην των «Πρασίνων», δεν έχει φτάσει ούτε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 0-2, με τους «Πράσινους» να παλεύουν όσο καλύτερα μπορούν στο παιγνίδι, αλλά η διαφορά δυναμικότητας με τον «Αίαντα» ήταν εμφανής.

Η τηλεθέαση του συγκεκριμένου αγώνα ήταν εφάμιλλη του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου Βραζιλία-Ιταλία. Κατά την διάρκεια του τελικού ο Παναθηναϊκός είχε την υποστήριξη των Άγγλων φιλάθλων καθώς και του Αλφ Ράμσει.

Άγιαξ (Ρίνους Μίχελς): Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Γκ. Μιούρεν, Νέσκεενς, Ραίντερς (46’ Μπάλεκνμπουργκ), Σβαρτ, (46’ Χααν), Βαν Ντάικ, Κρόιφ, Κάιζερ

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Σούρπης, Καψής, Καμάρας, Γράμμος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Αντωνιάδης

Advertisement

Must See

More in Ποδόσφαιρο